Camera Deputatilor a respins, miercuri, cu 31 voturi "pentru", 225 "impotriva" si 41 de abtineri, motiunea simpla a PDL intitulata "Companiile de stat in guvernarea USL - management privat sau cumetrie de partid".

In timpul dezbaterilor, reprezentantii USL si cei ai PDL s-au acuzat reciproc de situatia din companiile de stat.

In textul motiunii, Guvernul USL era acuzat ca "a creat in companiile de stat noi locuri de munca pentru politruci si clientela politica, condamnand economia romaneasca la degradare, insolvente si falimente".

Potrivit MEDIAFAX, motiunea propunea ca viceprim-ministrul desemnat pentru coordonarea ministerelor economice sa prezinte in Parlament un raport asupra respectarii OUG 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, urgentarea numirii unor conduceri profesioniste, selectate de consultanti independenti, in baza unor criterii transparente si impartiale la toate companiile de stat si reluarea procedurilor pentru numirea conducerilor la acele companii de stat unde ar fi fost desemnate persoane implicate politic si fara experienta in domeniul de activitate.

Ministrii Cabinetului Ponta au avut mai multe interventii in plen acuzand mostenirea lasata de guvernarea Boc si precizand ca USL a corectat abuzurile PDL si acum lucrurile sunt "pe un drum bun". In replica, deputatii PDL i-au criticat pe ministrii USL pe motiv ca, in loc sa ofere solutii, acuza PDL.

Vicepremierul Daniel Chitoiu a declarat ca motiunea simpla a PDL pe tema companiilor de stat ii da ocazia de a arata "dezastrul si jaful lasat de PDL in companiile de stat" si ca USL corecteaza "abuzurile" facute de democrat-liberali la guvernare.

"Acum suntem pe drumul cel bun in privinta managementului privat", a mai spus Chitoiu.

Si ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat ca este pentru prima oara in ultimii doi ani cand se inregistreaza "performante economice notabile" la Tarom, CFR Calatori, CFR SA.

Citeste si:
Femeile însărcinate și părinții cu copii sub 5 ani vor avea...
Femeile însărcinate și...

Fenechiu a vorbit despre pierderi inregistrate in 2011 la companiile feroviare in timpul guvernarii PDL si a spus ca este mandru de ceea ce s-a intamplat in ultimele patru luni de cand este ministru al Transporturilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.