Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, intrebat despre propunerea lui Mihai Razvan Ungureanu de a exista un candidat comun pentru prezidentiale, ca democrat-liberalii "nu vor sa fie aroganti", dar "vor sa vada fiecare formatiune politica (de dreapta-n.r.) ce prezinta la europarlamentare".

"PDL a spus, nu o data, ca va face alianta cu formatiuni politice care impartasesc valori de dreapta la momentul oportun. Noi avem o analiza foarte serioasa care a iesit din teren azi-noapte, speram sa o finalizam pana marti, PDL este la 18%. E un punct de pornire important", a precizat Vasile Blaga, inainte de sedinta BPN al PDL, transmite MEDIAFAX.

El a aratat ca formatiunile de dreapta vor trebui sa se "valideze" fiecare la alegerile europarlamentare.

"Nu vrem sa fim aroganti, dar va trebui sa vedem in continuare fiecare formatiune politica ce prezinta la urmatoarele alegeri europarlamentare, va trebui sa se valideze fiecare, pentru ca nu putem merge doar pe declaratii, de altfel corecte, ale colegilor Mihai Razvan Ungureanu si altii in pasii urmatori. Va trebui sa vedem fiecare, intr-un fel sau altul, ca formatiune de dreapta, ce prezinta la viitoarele alegeri", a adaugat Vasile Blaga.

El a aratat ca "discutia este deschisa" in conditiile pe care le-a anuntat, mentionand ca PDL va discuta despre aliante "la momentul oportun".

Presedintele Fortei Civice, Mihai Razvan Ungureanu, a afirmat, sambata, ca dreapta romanesca este fragmentata, iar pentru a avea sanse trebuie sa stabileasca liste comune la alegerile europarlamentare, un candidat unic la prezidentiale si sa formeze un partid pana in 2016.

"Trebuie inteles ca pentru dreapta romanesca, pentru a avea sanse, exista doua proiecte pe termen scurt si unul pe termen mediu. Pe termen scurt, adica 2014, trebuie sa avem lista comuna a formatiunilor politice ale dreptei pentru europarlamentare", a spus Ungureanu, care a precizat ca pe acesta lista vrea sa se regasesca nume atat din Alianta Dreptate si Adevar (FC + PNTCD), cat si din PDL, Initiativa Romania Liberala sau din alte partide si organizatii de dreapta, cum ar fi Miscarea Populara.

Citeste si:
INSCOP: Mai mult de jumătate dintre români preferă un candidat...
INSCOP: Mai mult de jumătate...

Ungureanu a spus ca lista comuna poate fi stabilita "fara complicatii, pe seama unui protocol".

"Speranta e ca dreapta sa aiba macar acelasi numar de europarlamentari. Daca mergem separat, in mod clar vor fi mult mai putini, poate jumatate", a spus presedintele FC.

Al doilea proiect pe termen scurt mentionat se refera la candidatul unic la Presedintia Romaniei, iar proiectul pe termen mediu este construirea unui partid de centru dreapta pana in 2016.

"Daca nu facem astea, iar fragmentarea se mentine, in 2016 nu se va intra la guvernare din dreapta decat pe seama compromisului politic, sub acoperirea unei coalitii stanga-dreapta. Nu o sa existe un guvern monocolor al dreptei. Cine crede ca dreapta isi poate permite mai multi candidati si sa aiba si succes, ori e naiv, ori pacaleste", a mai spus Mihai Razvan Ungureanu.

Citeste si:
Mihai Razvan Ungureanu a demisionat de la conducerea SIE
Mihai Razvan Ungureanu a...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.