CNCD a decis, miercuri, sa nu il sanctioneze pe Puiu Hasotti pentru declaratiile despre homosexuali intrucat se incadreaza in limitele libertatii de exprimare, nu contin elemente de incitare sau o amenintare directa, insa condamna public astfel de afirmatii, considerandu-le homofobe.

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii a anuntat, miercuri, ca a dezbatut si a solutionat in Colegiul director autosesizarea in cazul senatorului Puiu Hasotti, acesta fiind audiat in legatura cu presupusele declaratii discriminatorii facute recent.

"Eu nu am absolut nimic sa le reprosez homosexualilor, ii consider doar niste oameni bolnavi. Homosexualitatea nu este o stare fireasca, nu este o relatie naturala, motiv pentru care, dupa parerea mea, nu are absolut nicio sansa", este declaratia lui Puiu Hasotti analizata in cadrul Colegiului director, a precizat CNCD intr-un comunicat de presa, transmite MEDIAFAX.

Potrivit CNCD, senatorul Puiu Hasotti a sustinut in cadrul audierii ca afirmatiile sale sunt nepotrivite, neconforme cu realitatea si a declarat ca nu este homofob.

In urma audierii lui Hasotti, Colegiul director al CNCD a decis, cu sase voturi "pentru" si un vot "impotriva", ca declaratiile senatorului nu constituie fapte contraventionale conform articolelor 2 si 15 din OG 137/2000 privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Potrivit CNCD, declaratia lui Hasotti se incadreaza in limitele libertatii de exprimare, nu contine elemente de incitare sau o amenintare directa si evidenta la adresa unei comunitati, "astfel incat sa se impuna inteventia statului printr-o sanctiune juridica".

CNCD atrage insa atentia ca astfel de declaratii nu sunt potrivite pentru dezbaterea unor subiecte de interes public si le condamna public, apreciind ca sunt homofobe.

"Ca atare, Colegiul director condamna public astfel de declaratii, considerandu-le ca fiind homofobe si reitereaza apelul catre persoanele care detin functii publice sau sunt formatori de opinie in societate sa promoveze un comportament si un limbaj nediscriminatoriu, precum si sa ia atitudine fata de eventualele incalcari ale principiului egalitatii de sanse", se mai arata in comunicat.

Citeste si:
Cătălin Bordea, declarații emoționante la câteva zile după moartea...
Cătălin Bordea, declarații...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.