Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca a avut o discutie cu ministrul de Finante legat de ANAF, o decizie urmand sa fie luata marti, el mentionand totodata ca se face o restructurare a institutiei, inclusiv prin crearea unei directii antifrauda, in fruntea careia ar vrea sa fie un magistrat.

Ponta a spus, la finalul intalnirii liderilor USL, ca subiectul legat de ANAF nu a avut legatura cu aceasta reuniune, dar a mentionat ca a avut in aceasta privinta o discutie cu Daniel Chitoiu, ministrul Finantelor Publice. El a precizat ca se face o restructurare a ANAF, inclusiv prin crearea unei directii antifrauda, in fruntea careia doreste sa se afle un magistrat.

"Facem o restructurare a ANAF, inclusiv prin crearea acelei directii antifrauda, in mod sincer doresc sa aduc in fruntea acestei directii chiar un magistrat", a declarat Ponta, potrivit MEDIAFAX.

Premierul a mentionat ca noua directie antifrauda va fi formata dintr-un numar restrans de persoane si va avea competenta doar pe cazuri si pe situatii de crima organizata privind evaziunea fiscala. El a mentionat ca in cadrul directiei vor activa procurori, iar DIICOT va trebui sa supravegheze direct functionarea directiei.

"In ceea ce priveste noua conducere a ANAF, maine (marti - n.r.), dupa sedinta de Guvern, o sa stabilim exact", a precizat Ponta.

Intrebat in legatura cu Gelu Stefan Diaconu, al carui nume a fost vehiculat pentru preluarea postului de sef ANAF, Ponta a mentionat ca este una dintre persoanele care pot ocupa aceasta functie. El a precizat ca a discutat cu Daniel Chitoiu mai multe nume, dar decizia o va lua marti.

La randul sau, presedintele PNL, Crin Antonescu, a fost intrebat daca PNL il sustine pe Diaconu pentru sefia ANAF, el raspunzand afirmativ.

Surse guvernamentale au declarat anterior ca Serban Pop a fost anuntat ca va fi retras de la conducerea ANAF intr-o discutie avuta, luni, cu premierul Victor Ponta, in timp ce oficiali din Ministerul Finantelor, condus de liberalul Daniel Chitoiu, sustin ca postul ar urma sa fie preluat de Gelu Stefan Diaconu, secretar de stat in Ministerul Economiei, sustinut de PNL.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.