Procurorul DNA a cerut, luni, Completului de cinci judecatori al instantei supreme sa il condamne pe fostul senator Catalin Voicu la noua ani de inchisoare cu executare si pe fostul judecator Florin Costiniu la sase ani de inchisoare cu executare.

Completul de cinci judecatori a reluat luni dezbaterea recursurilor facute de Directia Nationala Anticoruptie si de Catalin Voicu, Florin Costiniu, Costel Casuneanu si Marius Locic, condamnati in dosarul de coruptie la pedepse cu inchisoarea, cu executare sau cu suspendare.

Procurorul DNA si avocatii sustin, la termenul de luni, pledoariile finale in dosarul de coruptie.

Potrivit MEDIAFAX, procurorul a sustinut in fata celor cinci judecatori ca instanta de fond a aplicat in acest dosar pedepse prea blande fata de unii dintre inculpati. El a cerut instantei sa il condamne pe fostul senator Catalin Voicu la noua ani de inchisoare cu executare, pentru ca este exponentul cel mai de sus in acest caz.

Acesta a sustinut ca Voicu trebuie condamnat la o pedeapsa mai aspra pentru modul in care a facut faptele, avand in vedere si functia pe care acesta a avut-o, pentru atitudinea nesincera si modul disimulat si conspirat in care a actionat. Totodata, procurorul a aratat ca Voicu a incercat influentarea unui martor.

In cazul fostului judecator Florin Costiniu, procurorul DNA a cerut condamnarea la sase ani de inchisoare cu executare, pentru ca a primejduit prestigiul justitiei. El a precizat ca pedeapsa de trei ani de inchisoare cu suspendare dispusa de instanta de fond in cazul lui Costiniu este o condamnare prea blanda.

Inainte de pledoariile finale, avocatii lui Catalin Voicu au cerut instantei sa amane judecarea cauzei pe motiv ca acesta ar fi internat, luni, la Spitalul Floreasca, din cauza unor probleme cardiace. Totodata, avocatii au prezentat instantei si mai multe documente medicale din care ar rezulta ca Voicu a mai fost spitalizat si zilele trecute, intr-o clinica privata.

Fostul senator Catalin Voicu trebuia sa se prezinte luni la instanta suprema pentru a fi audiat, intrucat la termenul anterior nu a putut da declaratii pentru ca i s-a facut rau la instanta, fiind transportat cu ambulanta la spital.

Citeste si:
Care era, de fapt, planul lui Daniel Balaciu. Dana Roba a povestit...
Care era, de fapt, planul lui...

Instanta a suspendat pentru scurt timp sedinta de judecata, timp in care a verificat documentele depuise la dosar de avocatii lui Voicu. Judecatorii au anuntat, dupa verificarea documentelor, ca sedinta de judecata va continua cu pledoariile finale, respingand cererea avocatilor lui Voicu de amanare a cauzei.

Purtatorul de cuvant al Spitalului de Urgenta Floreasca, dr. Bogdan Oprita, a declarat pentru MEDIAFAX ca Voicu nu este internat in unitatea medicala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.