A doua zi a Congresului PSD, in care vor avea loc alegerile pentru noua conducere a partidului, a inceput, sambata, la Sala Palatului.

In prima parte a Congresului urmeaza sa sustina discursuri presedintele PES, Sergei Stanishev, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, precum si presedintele PSD Victor Ponta, relateaza MEDIAFAX.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca de luni partidul intra in campanie electorala pentru alegerile europarlamentare, el aratand ca PSD nu se va mai afla in luna mai 2014 sub "umbrela USL".

"De luni incepem campania pentru europarlamentarele din 2014, pentru ca in mai 2014 nu vom mai avea umbrela USL. Veti putea sa demonstrati in fiecare organizatie, comuna, oras, judet care e capacitatea noastra de mobilizare, sprijnul pe care PSD il are", a spus Ponta, la Congresul PSD, dupa discursul presedintelui PES, Sergei Stanishev adresat delegatilor social-democrati prezenti la Sala Palatului.

Delegatii la Congresul PSD vor trece apoi la votul pentru alegerea noii conduceri. In premiera, votul la acest Congres va fi unul electronic. Delegatii vor vota in baza unei cartele unice, nenominale, folosind aparate touchscreen, aflate in fiecare din cele 60 de cabine de vot.

Pentru functia de presedinte al PSD a fost validata o singura candidatura, cea a actualului presedinte al partidului, Victor Ponta. Pentru functia de presedinte executiv a fost, de asemenea, depusa si validata tot o singura candidatura, cea a actualului secretar general, Liviu Dragnea.

Pentru cele opt functii de vicepresedinte alese la nivel national au fost depuse si validate 13 candidaturi. Cei 13 candidati sunt: Niculae Banicioiu, Eugen Bejenariu, Gheorghe Bunea Stancu, Ion Calinoiu, Ion Calea, Titus Corlatean, Adrian Duicu, Dan Nica, Constantin Nita, Ion Prioteasa, Cristian Rizea, Dan Sova, Marian Vanghelie.

Citeste si:
Liviu Dragnea a postat o nouă rețetă. Internauții, glume pe seama...
Liviu Dragnea a postat o nouă...

Pentru cele opt functii de vicepresedinte alese pe regiuni de dezvoltare si-au depus candidatura: Gheorghe Nichita - Regiunea Nord-Est, Constantin Boscodeala, Nicusor Constantinescu si Marian Oprisan - Sud-Est, Silvian Ciuperca, Mircea Cosma, Adrian Tutuianu - Sud; Paul Stanescu - Sud-Vest; Titu Bojin, Ion Mocioalca - Vest; Ioan Rus - Nord-Vest, Mircea Dusa - Centru, Robert Negoita -Bucuresti-Ilfov.

Pentru cele cinci functii de vicepresedinte alese din randul Organizatiei de femei au fost depuse si validate cinci candidaturi, respectiv: Ecaterina Andronescu, Corina Cretu, Gabriela Firea, Rovana Plumb si Olguta Vasilescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.