Presedintele Traian Basescu a transmis, marti, un mesaj de condoleante presedintelui SUA, Barack Obama, dupa evenimentul tragic care a avut loc la Boston, in urma caruia si-au pierdut viata mai multi cetateni americani.

"Am primit, cu profunda tristete, vestea evenimentului tragic care a avut loc la Boston, in urma caruia si-au pierdut viata mai multi cetateni americani. In numele poporului roman si al meu personal doresc sa va prezint dumneavoastra si familiilor indurerate adanca noastra compasiune, precum si cele mai sincere condoleante. Totodata, doresc sa imi exprim convingerea, in numele prieteniei care leaga popoarele noastre, ca suntem datori sa aparam valorile democratiei, ale libertatii si sa cultivam solidaritatea si dialogul intr-o lume marcata de violenta. Va asigur, stimate domnule presedinte, de intregul sprijin al Romaniei pentru poporul american, greu incercat in aceste momente", se arata in mesajul transmis de presedintele Traian Basescu presedintelui Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, transmite MEDIAFAX.

Trei persoane au fost ucise si alte 144 au fost ranite, luni, in doua explozii violente care au avut loc la maratonul din Boston (nord-estul Statelor Unite), carnagiul producandu-se in plin centru al orasului.

Cele doua explozii s-au produs "simultan", in apropierea liniei de sosire, la aproximativ 50-100 de metri distanta, potrivit sefului politiei din Boston Ed Davis.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.