DNA a anuntat, marti, ca in cazul lui Corneliu Dobritoiu a fost inceputa urmarirea penala pentru participatie improprie la abuz in serviciu contra intereselor publice, dupa ce a inchiriat si ulterior a cumparat, la un pret subventionat, o locuinta de serviciu de la MApN, folosind declaratii false.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au inceput urmarirea penala in cazul generalului maior in rezerva Corneliu Dobritoiu, fost cadru al Ministerului Apararii Nationale, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, sub forma participatiei improprii, se arata intr-un comunicat de presa al DNA.

Potrivit MEDIAFAX, in acelasi dosar este urmarit penal generalul de brigada in rezerva Traian Pigui, sef al Directiei domenii si infrastructura din MApN la data faptelor, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul public a obtinut pentru altul un avantaj patrimonial, sub forma participatiei improprii, cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata, a precizat DNA.

In rezolutia de incepere a urmaririi penale se arata ca exista date si indicii temeinice ca, in calitate de sef al Directiei domenii si infrastructura din Ministerul Apararii Nationale, Traian Pigui s-a implicat in atribuirea, in conditii nelegale, a unor locuinte de serviciu, dintre care unele preluate de la RAAPPS, pentru a fi cumparate la pret subventionat, in baza Legii 562/2004, de catre cadre militare cu functii de conducere din MApN (la data faptelor).

"Conform acelei legi, cadrele militare sau fostele cadre militare care detineau, la data aparitiei legii, locuinte de serviciu apartinand Ministerului Apararii Nationale, le puteau cumpara, in regim subventionat, insa cu anumite conditii, intre care, titularul contractului de inchiriere sa detina aceasta calitate de chirias in baza unui contract de inchiriere valabil incheiat, titularul cererii de cumparare sa nu detina sau sa nu fi detinut locuinte proprietate pe teritoriul Romaniei, titularul cererii sa nu mai fi cumparat din fondul de stat o alta locuinta, in regim subventionat", se mai arata in comunicatul citat.

Citeste si:
Florin Cîţu, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, acuzaţi de abuz în...
Florin Cîţu, Vlad Voiculescu...

Totodata, potrivit rezolutiei de incepere a urmaririi penale, Corneliu Dobritoiu, a inchiriat si, ulterior, a cumparat, in regim subventionat, o locuinta de serviciu de la Ministerul Apararii Nationale, "cu incalcarea prevederilor legale, facand uz de declaratii false care au fost de natura sa ii induca in eroare pe membrii comisiei de vanzare".

Procurorii au precizat ca la data incheierii contractului de vanzare-cumparare a locuintei de serviciu din Bucuresti, contractul de inchiriere incheiat pentru aceasta cu Corneliu Dobritoiu era expirat din 29 iunie 2005, "nefiind astfel indeplinita conditia existentei unui contract de inchiriere valid la momentul vanzarii".

"Declaratia notariala data la 08.06.2005 de catre Dobritoiu Corneliu nu corespunde realitatii, deoarece, la momentul respectiv, acesta detinea impreuna cu sotia sa, o locuinta proprietate personala", a mai aratat DNA.

Citeste si:
Accesarea site-urilor Guvernului, Ministerului Apărării și ale...
Accesarea site-urilor...

Alaturi de Corneliu Dobritoiu, alte zece persoane cu functii de conducere din MApN au achizitionat, in conditii nelegale, locuinte de serviciu la pret subventionat, fata de acestea fiind facute acte de urmarire penala, au precizat procurorii.

Valoarea prejudiciului in dauna Ministerului Apararii Nationale a fost estimat la 1,2 milioane de lei.

Procurorii le-au adus la cunostinta acuzatiile lui Corneliu Dobritoiu si Traian Pigui.

DNA a precizat ca alte detalii nu pot fi oferite in acest moment.

Citeste si: Dobritoiu, audiat la DNA in dosarul privind atribuirea ilegala a unor locuinte de serviciu


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.