Deputatul ajuns in Parlament pe listele USL, Remus Cernea, doreste sa initieze un proiect de lege care sa instituie parteneriatul civil atat pentru persoanele heterosexuale, cat si pentru cuplurile de acelasi sex.

"Eu sustin si noi, Verzii, sustinem Drepturile Omului pentru toti cetatenii. Noi nu consideram ca anumiti cetateni ar trebui discriminati in vreun fel pentru niciun motiv pentru ca ar fi femei, pentru ca ar apartine unei minoritati nationale sau unei minoritati sexuale. In Europa foarte multe tari deja accepta parteneriatele civile sau casatoriile intre persoanele de acelasi sex", a declarat Cernea, intr-o conferinta de presa, potrivit realitatea.net.

Deputatul a oferit ca exemplu Franta, unde Camera superioara a Parlamentului francez a aprobat adoptia de catre cuplurile homosexuale prevazuta in proiectul de lege privind casatoriile intre persoanele de acelasi sex.

"Eu am anuntat deja ca am in vedere un proiect de lege care sa reglementeze parteneriatul civil intre persoanele heterosexuale sau persoane de acelasi sex pe model francez. In Franta, mai intai acum cinci ani a fost adoptata legea privind parteneriatele civile, iar la inceputul acestui an sau la sfarsitul anului trecut a fost adoptata legea privind drepturile persoanelor de acelasi sex de a se casatori", a mai adaugat Remus Cernea.

De asemenea, Cernea a declarat, sambata, la Antena 3, ca reglementarea parteneriatului civil ar ajuta statul roman sa atinga anumite standarde europene ale drepturilor omului.

"Au existat, de-a lungul istoriei, mai multe miscari, pentru dreptul de vot al femeilor, etc. Acum, aceasta lupta pentru recunoastereae drepturilor, fara niciun fel de discriminare, pentru toti oamenii, trebuie sa acopere toate aspectele vietii de zi cu zi", a afirmat deputatul.

"Cu totii avem experienta, din istorie si experiente personale, ca lucrurile noi se lovesc la inceput de neintelegere si chiar de respingere. Eu sunt convins ca o dezbatere pe aceasta tema este necesara. Eu imi doresc ca recunoasterea parteneriatelor civile sa fie facuta si prin lege in scurt timp", a mai adaugat Cernea

Citeste si: USL se "revolta" impotriva propunerii lui Cernea de a taia finantarea de la stat a Bisericii

Citeste si:
Claudiu Năsui face dezvăluiri șocante despre 9 membri PNL
Năsui, dezvăluiri șocante...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.