Propunerea deputatului Remus Cernea potrivit careia Biserica sa nu mai primeasca bani de la stat nu este sustinuta de USL.

Victor Ponta s-a declarat impotriva unei astfel de propuneri.

"Nu (n.r. - nu sunt de acord). E propunerea domniei sale si nu are sustinerea Uniunii Social Liberale", a precizat Victor Ponta, la Palatul Parlamentului, potrivit rtv.net.

Deputatul PSD Remus Cernea vrea ca Biserica sa nu mai fie finantata de la stat si propune in acest sens o initiativa legislativa.

"Fiecare persoana poate directiona un anumit procent din impozitul pe venit catre biserica de care apartine. Biserica ar avea de aici un avantaj pentru ca ar beneficia de fonduri predictibile si pe care poate conta, iar statul nu ar mai actiona arbitrar ca pana acum", a declarat Remus Cernea, la Romania TV.

Radu Mazare, presedintele PSD Constanta a avut cuvinte si mai grele de spus cu privire la propunerea lui Cernea.

"PSD Constanta nu este de acord cu initiativa deputatului USL Constanta Remus Cernea prin care se doreste eliminarea finantarii activitatii cultelor din Romania. Intrucat organizatia PSD Constanta nu a fost consultata solicitam retragerea acestei initiative parlamentare si in acelasi timp ii solicitam domnului deputat Remus Cernea sa-si ceara scuze public. Sa-si ceara scuze tuturor si Bisericii si noua ca a facut lucrul asta in numele nostru pentru ca noi l-am ajutat ca sa ajunga acolo", a afirmat Radu Mazare.

Rezolutia a fost supusa la vot, fiind adoptata in unanimitate.

Presedintele PSD Constanta a spus ca, in cazul in care nu se va intampla acest lucru, ii "va rupe picioarele" deputatului Remus Cernea atunci cand acesta va mai veni in Constanta. "O sa ma intrebe jurnalistii si ce o sa fac daca nu isi retrage: ii rup picioarele daca il mai prind pe la Constanta si va rog sa ma ajutati", a mai spus Mazare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.