Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat, miercuri, ca motiunea PDL pe tema metroului nu are obiect, deoarece continutul nu are legatura cu realitatea, aratand ca la metrou "se lucreaza" si ca el incearca sa il salveze de "capuse formate in perioada portocalie".

"Motiunea nu are obiect, pentru ca continutul ei nu are legatura cu realitatea. Cati dintre initiatori ati fost pe santier? Daca ati fost, ar trebui sa fiti corecti si sa spuneti ca la metrou se lucreaza", a spus Fenechiu, referindu-se la criticile din motiune ca s-ar fi sistat lucrarile la metrou, la magistrala M5, Drumul Taberei- Pantelimon.

Potrivit MEDIAFAX, el a aratat ca Guvernele Boc si Ungureanu nu au luat masurile necesare si de situatia actuala a metroului sunt responsabili fostii guvernanti, prin investitii gresit directionate si managementul defectuos al celor care au condus societatea.

"Incercam sa salvam metroul de capuse formate in perioada portocalie", a afirmat Fenechiu, aratand ca parlamentarii Gheroghe Udriste si Anca Boagiu stiu despre ce este vorba.

Fenechiu a spus ca a dispus un control al Corpului de control al ministerului care pana acum a depistat nereguli la achizitii publice si in alocarea contractelor de publicitate.

Relu Fenechiu a adaugat ca raportul Corpului de control a gasit nereguli la contractele de consultanta incheiate cu Metrorex, cu suspiciunea ca in spatele lor s-ar afla oameni politici.

Fenechiu i-a anuntat pe parlamentari ca de astazi are un acord preliminar al Comisiei Europene privind finantarea metroului din fonduri europene.

"Metroul bucurestean va putea fi finantat din fonduri europene, este singura solutie ca la metrou sa fie alocati atatia bani de cat are nevoie", a adaugat Fenechiu.

El a aratat ca doreste finantarea din fonduri europene a magistralelor 4 (Parc Bazilescu - Lac Straulesti) si 5 (Drumul Taberei - Pantelimon).

"Luam in calcul o noua reorganizare a metroului astfel incat activitatea de transport, doar activitatea de transport sa fie preluata de Autoritatea Metropolitana de Transport", a mai spus Fenechiu.

Citeste si:
Femeile însărcinate și părinții cu copii sub 5 ani vor avea...
Femeile însărcinate și...

El a adaugat ca a facut, in trei luni de mandat, demersuri sustinute pentru rezolvarea problemelor de la metrou si a stabilit grafice de executie astfel incat sa nu se ajunga la introducerea lucrarilor in conservare si sa existe o ritmicitate a acestor lucrari.

Fenechiu a mai spus ca spera sa reuseasca sa finanteze lucrarile din fonduri europene, daca nu se va realiza, se vor aloca la rectificare bani pentru acest obiectiv.

Camera Deputatilor a inceput, miercuri, dezbaterea motiunii simple pe tema Metroului bucurestean, initiata de PDL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.