Victor Ponta, Laura Codruta Kovesi, CSM si Traian Basescu: jucatorii principali din lupta pentru Parchetul General si DNA.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca respecta punctul de vedere al liderului PNL Crin Antonescu privind opozitia acestuia fata de eventuala numire a Laurei Codruta Kovesi la sefia DNA, el aratand ca liberalii pot sa stea linistiti, intrucat nu o va numi vicepresedinte la PSD, relataza MEDIAFAX.

"Eu am vazut punctul de vedere, il respect. In acelasi timp, eu o sa fiu totdeauna solidar cu colegii liberali si cand vor lua ei decizii controversate. Eu i-am sprijinit cand i-au luat pe domnii Frunzaverde si Stanisoara, care au fost mult mai apropiati de domnul Traian Basescu decat Kovesi. Iar eu Kovesi nu o pun vicepresedinte la PSD. Sa stea linistiti liberalii pe tema asta", a spus Ponta.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, duminica seara, ca, in eventualitatea in care premierul Victor Ponta, din postura de ministru interimar al Justitiei, o va desemna pe Codruta Kovesi la sefia DNA, el se va opune. Prin urmare, liderii PSD s-au grabit sa dezamorseze zvonurile legate de dezintegrarea USL.

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni ca disputa din USL legata de eventuala propunere la sefia DNA a Codrutei Kovesi nu va duce la ruperea Uniunii, precizand ca "familiile pesediste" si electoratul nu se preocupa de acest subiect, ci de alte probleme curente.

Victor Ponta este ministrul interimar al Justitiei, are toate competentele stabilite de lege sa faca aceste propuneri si noi am luat decizia ca nu discutam in partid care sa fie propunerile pe care sa le faca Victor Ponta. Pentru ca, ce ar fi insemnat? Ar fi insemnat la noi la BPN sa vina fiecare membru cu cate un procuror de mana, sa facem un casting si sa alegem. Nu se poate asa ceva", a sustinut secretarul general al PSD.

Premierul Victor Ponta a declarat luni ca actiunea DNA condusa de Daniel Morar de anchetare a celor care au votat la referendumul de demitere a lui Traian Basescu a reprezentat un abuz, el aratand ca din acest motiv nu a fost niciodata de acord ca Morar sa ocupe o functie de conducere in Parchete.

Citeste si:
Liviu Dragnea a postat o nouă rețetă. Internauții, glume pe seama...
Liviu Dragnea a postat o nouă...

"Si acum consider ca actiunea desfasurata de DNA sub conducerea domnului Morar de anchetare a celor care au votat la referendum reprezinta un abuz si din acest motiv nu am fost niciodata de acord ca domnul Morar sa ocupe o functie de conducere in Parchete, pentru ca a fost cel care a coordonat acel abuz. Simplu, nu m-am razgandit absolut deloc", a spus Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.