Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat, sambata seara, la Suceava, ca intrarea Romaniei in Schengen a ramas pe agenda JAI ca urmare a interventiei si insistentei presedintelui Traian Basescu.

Macovei a spus in cadrul unei intalniri cu membrii PDL la prezentarea motiunii "Reformistii" ca in cadrul Consiliului JAI, care s-a desfasurat joi, s-a amanat discutarea intrarii Romaniei in Schengen pentru decembrie 2013, cand se va relua discutia, iar faptul ca acest subiect a ramas pe agenda Consiliului JAI este numai datorita interventiei presedintelui Traian Basescu.

"Corlatean, un mare diplomat, sustinut de Ponta si de Antonescu, a spus ca nu-l intereseaza Schengen. A decis pentru toti romanii ca nu vrem in Schengen, sa stam acasa suparati si cand vor vrea ei sa ne ia, sa ne sune. Asta este tafna si aplicarea proverbului ca - Prostul nu e prost destul pana nu e si fudul", a spus europarlamentarul PDL, potrivit MEDIAFAX.

Ea a aratat ca Romania a vrut in UE si a intrat fara sa fie finalizate reformele in justitie si anticoruptie, dar ca au fost facute promisiuni ca vor fi realizate.
Macovei a mai explicat ca de doi-trei ani MCV este legat de Schengen.

"Nu putem sa-l dezlegam artificial. Este legat MCV de Schengen pentru ca spatiul Schengen este un spatiu de incredere. Toti europenii isi pun increderea pe umerii romanilor si bulgarilor ca vor pazi grantia externa a UE si trebuie sa aiba incredere in noi", a spus europarlamentarul.

Ea a tinut sa sublinieze ca fara interventia presedintelui Traian Basescu, intrarea Romaniei in Spatiul Schengen era scoasa de pe agenda.

"A ramas pe agenda JAI din decembrie 2013, dupa urmatorul raport MCV, la interventia si insistenta presedintelui Basescu. Altfel era scos de pe agenda", a spus Macovei.

Ea a aratat ca USL se afla de un an la guvernare si a avut doua rapoarte MCV critice la adresa clasei politice, Guvern si Parlament.

"Primul vinovat pentru cele doua rapoarte critice este Guvernul USL. Din cauza acestor doua rapoarte critice, discutarea intrarii Romaniei in Schengen a fost amanata. E foarte clar. Guvernul Ponta este vinovat pentru amanarea intrarii Romaniei in Schengen", a spus Macovei.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Ea a precizat ca ultimul raport MCV atrage atentia premierului sa nu mai tina ministri cu probleme penale in Guvern, subliniind ca Victor Ponta stie ca sunt vizati ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, trimis in judecata, si ministrul Dezvoltarii, Liviu Dragnea, investigat penal.

"Ponta si USL isi protejeaza baronii impotriva interesului tarii pentru ca interesul tarii este sa intram in Schengen. Cat ii lua lui Ponta sa scape de Fenechiu si de Dragnea? Ii lua cateva minute sa faca o cerere de revocare pe care sa o trimita la Presedintie. O astfel de dovada de buna credinta din partea Romaniei ar fi insemnat foarte mult pentru decizia de joi", a spus Macovei.

Ea a mai aratat ca o alta recomandare MCV facea referire la numirea transparenta si credibila a procurorului general si procurorului sef DNA, dar ca dupa o prima procedura care a fost un rateu nu s-a mai intamplat nimic.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

"In continuare USL isi urmareste obiectivul de a opri anchetele", a mai declarat Monica Macovei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.