Traian Basescu a declarat joi, la Academia Romana, ca punctul de pornire pentru modificarea Constitutiei trebuie sa fie referendumul din 2009 privind legislativul unicameral cu 300 de parlamentari, iar orice alta varianta i-ar situa pe cei care o aplica "deasupra vointei poporului".
"Nimeni nu poate ignora articolul 1 din Constitutia Romaniei care precizeaza foarte clar ca suveranitatea este a poporului, se exprima in mod direct prin alesi sau in mod direct prin referendum. Orice plecare de pe alte baze la revizuire este, dupa parerea mea, eronata, nedemocratica si ar situa pe cei care fac gestul revizuirii, fara sa tin cont de actul de suveranitate din decembrie 2009, deasupra vointei poporului. Sunt vorbe mari pe care ne-am obisnuit sa le spunem, ca reprezentam poporul, ca actionam in numele poporului, dar consider ca este timpul sa punem egal intre vorba si fapta", a afirmat Basescu, potrivit MEDIAFAX.

Citeste si: Traian Basescu: Nicio majoritate nu este deasupra legii si a Constitutiei


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.