Presedintele Traian Basescu a sustinut, joi, la Academia Romana, ca si-a mentinut mandatul "numai prin aplicarea Constitutiei", el aratand ca "nicio majoritate nu este deasupra legii si deasupra Constitutiei".
"Mi-am mentinut mandatul numai prin aplicarea Constitutiei, altfel de mult nu as mai fi fost presedintele Romaniei", a afirmat Traian Basescu in incheierea discursului sustinut la dezbaterea organizata de Academia Romana pe tema revizuirii Constitutiei, transmite MEDIAFAX.

"Cred ca orice modificare de Constitutie s-ar face, orice obiective si-ar propune, un lucru trebuie inteles si in Romania, si va rog sa ma credeti ca nu o spun deloc polemic, si anume acela ca nicio majoritate nu este deasupra legii si deasupra Constitutiei. Poti sa ai si o majoritate de 90%, ea trebuie sa ramana in interiorul legii, in interiorul Constitutiei. Orice alta abordare este nedemocratica si pune sub semnul intrebarii existenta statului de drept. Avem aceasta experienta, ii suportam consecintele si trebuie sa aratam ca am inteles un lucru fundamental al democratiei: majoritatea nu este deasupra legii", a mai spus seful statului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.