Premierul Victor Ponta a declarat, duminica seara, ca nu are nimic de reprosat Germaniei cu privire la aderarea la Schengen, ci celor din Romania care "injura si vorbesc de rau Romania" pe la Bruxelles si Berlin si "se bucura ca ne scufundam dupa ce au dat gauri in barca".

Premierul a subliniat din nou ca Guvernul nu renunta la obiectivul aderarii la spatiul Schengen, ci asteapta sa vina "un context politic favorabil", care depinde si de cei care "injura" Romania prin capitalele europene.

"Nu am nimic de reprosat Germaniei. Eu am de reprosat celor din Romania care nu inteleg ca tot injurand si vorbind de rau Romania, pe la Bruxelles, pe la Berlin, fac rau tarii asteia, pentru ca din pacate sunt si ei in tara asta", a afirmat Ponta, la sosirea la lansarea cartii despre Ion Iliescu, cu ocazia zilei de nastere a fostului sef al statului.

El a aratat ca acest obiectiv era important si aducea beneficii nu doar pentru Guvern si USL, ci si pentru cei care "parasc peste tot", relateaza MEDIAFAX.

"Daca noi de aici din Romania tot avem tot felul de fericiti din astia, destepti care aratau gauri in barca si dupa aia se bucura ca ne scufundam, de parca intram in Schengen numai Guvernul, sau numai USL? Nu intrau si ei astia care tot ne parasc peste tot, ne anunta de ce nu trebuie sa intram. Asta e boala Romaniei, intotdeauna ai pe unii care se bucura daca mor toate caprele, si ale vecinului, si ale lor. De acum incolo o sa incercam sa ii ignoram pe cat posibil si sa ne atingem obiectivele europene cu mai multa demnitate si mai multa intelepciune", a spus premierul.

Germania va folosi dreptul de veto pentru a respinge aderarea Romaniei la Schengen

El a aratat ca un prim moment favorabil pentru o decizie de aderare la Schengen ar putea aparea in luna octombrie, dupa alegerile parlamentare din Germania, iar "daca nu, la anul".

La randul sau, ministrul de Externe Titus Corlatean a declarat ca nu considera pozitia exprimata de ministrul federal de Interne, Hans-Peter Friedrich, privind opozitia pentru aderarea la Schengen a Romaniei ca fiind a Germaniei, ci "a unei parti din guvernul crestin-democrat" din PPE, din care face parte si PDL.

"In primul rand, nu ma surprinde pozitia ministrului de Interne al Germaniei. Nu as spune al Germaniei, ci o parte a guvernului crestin-democrat, din PPE, din care face parte si PDL", a declarat Corlatean duminica seara, la sosirea la evenimentul de lansare a cartii despre Ion Iliescu.

Citeste si:
Premierul Marcel Ciolacu estimează că România va intra în 2024 în...
Premierul Marcel Ciolacu...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.