Fostul premier Emil Boc a numit Guvernul USL iresponsabil si le-a reprosat membrilor Cabinetului Victor Ponta ca nu au tinut cont de cerintele Uniunii Europene, scrie romanialibera.ro.

"Guvernul USL a ignorat toate recomandarile UE din raportul MCV. Au sfidat si au spus "noi suntem mai tari ca Europa"", a spus fostul premier. Acesta a facut referire la parlamentarii si ministrii cu dosare penale.

Un alt membru al PDL care a plasat la USL vina pentru reactia dura a Germaniei a fost europarlamentarul Elena Basescu.

"Reprezinta o consecinta a declaratiei iresponsabile facute de ministrul nostru de Externe", a spus Elena Basescu, duminica, la intrarea in sediul PDL, intrebata despre anuntul ministrului german ca va opune veto la Consiliul JAI privind intrarea in Schengen a Romaniei si Bulgariei.

Europarlamentarul PDL Monica Macovei spune ca premierului Victor Ponta si ministrului Titus Corlatean "nu le pasa deloc" de interesul tarii de a adera la Schengen, ci "de propriile interese - sa scape de MCV si sa nu mai fie intrebati de ce nu au dat afara din Guvern ministrii trimisi in judecata", scrie MEDIAFAX.

"In primul rand, se potriveste proverbul «prostul nu e prost destul pana nu e si fudul», pentru ca asta e situatia in care ne pun Ponta si Corlatean. Dar este tragic. Nu ne putem opri la acest proverb si rade. Este tragic pentru ca, in realitate, ceea ce fac este sa schimbe directia Vest a Romaniei si sa ne tradeze. (...) In Uniunea Europeana nu am intrat spunand: «Sunati-ne voi cand vreti», pentru ca noi am vrut sa intram si ne-am apucat sa ne pregatim si sa facem tot ce trebuia sa facem. La fel e si cu Schengen. Noi vrem sa intram in Schengen", a spus Macovei.

Potrivit acesteia, "fiind prim-ministru, este o atitudine de tradare a tarii si de necunoastere a diplomatiei, totala", daca "nu cumva e intentionat facuta".

"As mai spune ca am convingerea ca, de fapt, nu le pasa deloc de interesul nostru sa intram in Schengen, ci le pasa de propriile interese, si anume sa scape de MCV, sa nu mai fie intrebati de ce nu au dat afara din Guvern ministrii trimisi in judecata sau cercetati, de ce au parlamentari cu probleme de integritate, de ce se cere transparentizare pe procesul de numire a procurorului general", a afirmat Monica Macovei.

Citeste si:
Războinicii nu au reușit să scape de Maria Lungu. Care a fost...
Războinicii nu au reușit să...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.