Presedintele Traian Basescu se delimiteaza de afirmatiile ministrului de Externe, Titus Corlatean, potrivit carora, daca la Consiliul JAI de saptamana viitoare se amana din nou decizia privind aderarea tarii noastre la Schengen, Romania ar putea sa nu mai fie interesata de acest proces, scrie MEDIAFAX.

Intr-o precizare a purtatorului de cuvant al sefului statului se arata ca afirmatiile ministrului Titus Corlatean potrivit carora, in cazul in care aderarea Romaniei la spatiul Schengen va fi amanata din nou cu prilejul Consiliului Justitie si Afaceri Interne din 7-8 martie, Romania nu mai este interesata de acest proces, "reprezinta strict opinia personala a ministrului Afacerilor Externe si pot fi considerate cel mult o propunere de pozitionare".

"Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, se delimiteaza de aceste afirmatii si reitereaza faptul ca Romania isi mentine intregul interes pentru aderarea la spatiul Schengen cat mai curand", precizeaza Bogdan Oprea.

De asemenea, presedintele Traian Basescu il invita pe ministrul Titus Corlatean "sa renunte la afirmatii de acest gen pentru a nu crea o perceptie falsa in randul statelor membre ale Uniunii Europene cu privire la agenda europeana a Romaniei".

Seful statului "ii cere, in schimb, sa actioneze pentru indeplinirea cu prioritate a tututor conditiilor directe si indirecte legate de acest proces".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.