Elena Udrea a postat pe blog un "scurt preview" al motiunii cu care va candida la Conventia Nationala, in care mentioneaza "urgenta de a uni fortele de centru-dreapta sub umbrela Noului Partid Democrat Liberal" si propune o structura de conducere a partidului mai simpla, mai flexibila.

"Motiunea are ca punct de plecare o constatare simpla: ca Partidul Democrat Liberal se afla la finalul unui drum si la finalul unui ciclu politic si are nevoie de innoire. A fost un drum inceput de Traian Basescu si care ne-a adus cele mai importante succese electorale. Acum, partidul se afla in fata unui test major: al schimbarii. Romania din 2013 este mult diferita fata de Romania din 2000 si 2004, iar romanii au cerut PDL sa se schimbe. In ultimele luni am amanat aceasta schimbare si innoire de care partidul are nevoie. Partidul s-a baricadat in interior si s-a izolat. PDL a pierdut 1 milion de voturi de la locale la parlamentare pentru ca nu am inteles cat de important este sa aratam ca partidul se reincarca cu energie, ca aduce oameni noi si ca propune idei noi", mentioneaza Udrea.
Ea mai spune ca Romania se schimba economic si social, politic si administrativ, amintind ca urmeaza sa fie adoptata o noua Constitutie si realizata o noua organizare administrativa. "Din pacate, partidul nu comunica pe aceste teme majore si, la fel de important, nu isi pune problema schimbarilor pe care trebuie sa le faca pentru a fi competitiv in noua realitate", sustine ea, potrivit MEDIAFAX.

Udrea: Cred ca pot sa duc PDL la castigarea alegerilor si la intoarcerea la guvernare

"Obiectivul candidaturii mele si ceea ce trasez in aceasta motiune este un plan de innoire pentru Partid Democrat Liberal. Imi propun ca impreuna cu o echipa de lideri puternica si energica sa recastigam statutul de partid cu cei mai multi votanti din Romania, partidul care isi asuma guvernarea si conduce tara", noteaza Udrea.

Elena Udrea adauga ca in motiune dezvolta "o serie de idei si raspunsuri care sunt borne pe acest drum", mentionand "necesitatea de a adopta o politica a pragmatismului, tinand cont si de faptul ca generatia celor de 30, 40 de ani este o generatie pragmatica".

Ea sustine de asemenea "urgenta de a uni fortele de centru-dreapta sub umbrela Noului Partid Democrat Liberal, de a renunta la experimentele unor aliante gresit calculate". "Este si asta o dovada de pragmatism, de care toate partidele de centru-dreapta sper sa dea dovada", precizeaza Udrea.

Citeste si:
Firea nu se retrage din politică: „Ar fi prematur. Nu sunt acuzată...
Firea nu se retrage din...

Deputatul mentioneaza totodata "deschiderea Noului PDL catre centru, adica spre o conceptie de stat ca furnizor de oportunitati, dar care este atent si la necesitatile sociale".

Blaga: Udrea stie cam ce este prin USL, pentru ca a fost si la PSD si la PNL

In ceea ce priveste programul pentru "schimbarea si innoirea PDL", Udrea mentioneaza ca doreste ca partidul sa iasa din birouri si sa revina in strada, printre oameni. "E mai important ca niciodata ca PDL sa faca politica printre oameni, nu inchisi in sediul din Modrogan", spune ea.

Udrea propune o alta structura de conducere a partidului, "mai simpla, mai flexibila si mai adaptata obiectivului de energizare a partidului".

"Mai simpla - inseamna sa nu mai avem suprapuneri de functii, functii care sunt doar cu numele, dar nu au atributii si responsabilitati clare. De aceea, propun eliminarea functiilor de prim-vicepresedinte din structura de conducere, pastrarea secretarului general, un numar de 8 vicepresedinti regionali, 8 vicepresedinti politici si 8 secretari executivi. Mai flexibila - inseamna ca partidul sa raspunda rapid la presiunile venite din zona puterii sau la semnalele din filiale. Asta inseamna oameni noi in conducere, oameni energici si ambitiosi care vor sa-si construiasca o cariera politica la varf si un viitor pentru partid. Trebuie actualizat modul in care promovam oamenii in partid si implicam baza partidului. Nu ma refer aici la principii teoretice, ci la un adevar simplu: promovarea oamenilor ambitiosi si priceputi energizeaza partidul. (...) Mai adaptata obiectivului de energizare a partidului - inseamna sa avem functii in partid care sa inlesneasca comunicare centru-filiale. De aceea, propun sa avem 8 vicepresedinti regionali. Acestia vor urmari adaptarea partidului la noile realitati politico-administrative si vor avea un rol decisiv in revitalizarea si dinamizarea relatiei centru-filiale", explica ea.

Citeste si:
Elena Udrea, mesaj din pușcărie înainte de campania electorală
Elena Udrea, mesaj din...

Udrea mentioneaza ca, in redactarea acestei motiuni, a pornit de la doua premise majore, respectiv "ca PDL nu mai are un lider asa cum l-a avut pe Traian Basescu si ca PDL trebuie sa recupereze electoratul care l-a votat pe presedinte in 2000, 2004, 2007 si 2009" si ca, de aici, a definit doua concepte: "nevoia partidului de a intra in «epoca post-Traian Basescu» si nevoia partidului de a castiga electoratul de 30-40 de ani".

"Epoca post-Basescu se traduce prin nevoia PDL de a sta singur pe picioarele sale si de a castiga viitoarele alegeri fara sa mai aiba o locomotiva electorala veritabila. Epoca post-Basescu inseamna un partid puternic prin structuri, prin echipa de conducere, cu o viziune asupra dezvoltarii Romaniei", mai spune ea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.