Calculul pensiilor speciale a inclus o serie de probleme, dar nu ministrii sunt cei care calculeaza pensii, ci persoanele cu atributii legale, iar acestea vor raspunde daca sunt vinovate, in functie de concluziile Parchetului, Curtii de Conturi sau Avocatului Poporului, spune Victor Ponta.

Potrivit MEDIAFAX, el a asigurat ca, in pofida problemelor de recalculare, pensiile speciale nu vor fi recalculate.

"Vreau sa inchidem situatia asta cu pensiile si vreau sa auda toata lumea de la mine: nu se recalculeaza pensii. Exista, la momentul la care s-a aplicat Legea privind pensiile in special in zona militara - dar nu doar la zona militara, ci si la celelalte pensii speciale - au existat probleme in modul de calculare. Daca exista ceva la Parchet, trebuie sa stim, sa vedem daca este cineva vinovat si va fi tras la raspundere - vorbesc de cei care au calculat, ca nu ministrii calculeaza, nici fostul, nici actualul ministru nu calculeaza pensii, ci cei care au in atributii legale. Daca vine Curtea de Conturi si spune ca ceva s-a calculat gresit, sau Avocatul Poporului, trebuie sa tratam foarte serios problema. O sa vedem care sunt constatarile autoritatilor in drept si, dupa aceea, vom lua decizii", a spus Ponta, in sedinta de guvern.

Premierul a adaugat insa ca, "totusi, este vorba de 160.000 oameni care au muncit pentru tara asta si au in mod corect pensii pentru tara asta" si nu vrea sa existe vreun motiv de panica sau de neliniste in ceea ce-i priveste.

"In cazuri punctuale, in care s-au facut greseli, pe acelea le indreptam, dar nu vreau sa apara o noua problema uriasa care sa starneasca panica in randul tuturor. Nu sunt de acord cu o asemenea abordare, in rest Parlamentul, Senatul, Avocatul Poporului, toata lumea are dreptul la opinii si este bine sa le ascultam, dar vreau sa transmit acest mesaj foarte, foarte, foarte clar. Nu ne apucam sa rasturnam iarasi tot sistemul; unde sunt cazuri punctuale cu greseli, acolo sigur ca vor fi constatari si indreptate", a adaugat Ponta.

Citeste si: Dobritoiu: Erori mari la recalcularea pensiilor militare. Trebuie platiti 200.000 lei in plus

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.