Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca procesul de aderare la spatiul Schengen depinde de o problema politica ce poate fi rezolvata daca nu vor mai exista "sabotaje" din interiorul tarii.

"Ministrul Corlatean a fost la Haga si vestile sunt bune. Daca in Romania s-a inceput acum sa se lege MCV de Schengen, vad ca europenii nu-l mai leaga. Suntem intr-o vesnica transformare: de unde aveam probleme, nu mai avem, de unde nu aveam, ne creem. Este important insa si eu cred ca impreuna cu ministrul de Externe si ministrul de Interne trebuie sa transmitem o scrisoare catre toti prim-ministrii, ministrii de Interne si ministrii de Afaceri Europene sau Externe care vor fi reprezentati la Consiliul JAI din martie", a declarat Victor Ponta, potrivit mediafax.ro.

"Este o problema politica - tehnic, toata lumea, inclusiv Comisia Europeana, a spus foarte clar ca trebuie sa intram - problema politica trebuie sa ne chinuim cu totii sa o rezolvam si, daca nu mai suntem sabotati din tara, sunt si sanse importante in acest sens", a mai adaugat premierul.

Citeste si: Renate Weber, despre propunerea lui Basescu: Este inadmisibil!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.