Europarlamentarul PNL Renate Weber catalogheaza ca inadmisibila propunerea presedintelui ca premierul si cei doi lideri ai Camerelor sa trimita o scrisoare catre statele membre UE prin care sa se angajeze ca respecta cerintele CE privind raportul MCV.

Intrebata cum comenteaza sfatul dat de Traian Basescu in legatura cu scrisoarea catre tarile membre UE, Weber a raspuns: "Sincera sa fiu, chiar mi se pare culmea! Si culmea, si inadmisibil! Faptul ca presedintele Romaniei este cel care, astazi, leaga intr-adevar ultimul raport MCV de aderarea la Spatiul Schengen... chiar nu vreau sa folosesc cuvinte mai dure, desi, credeti-ma, le-ar merita. Dar este inadmisibil. Adica, lucrul impotriva caruia ne-am batut de ani de zile, lucrul pe care Comisia Europeana l-a spus de ani de zile: nu exista nicio legatura intre MCV si aderarea la Schengen, deci lucrul acesta pe care, in sfarsit, iata, si Olanda spune ca nu mai vrea sa il vada ca o legatura directa, lucrul acesta e sustinut astazi de cel care este totusi obligat sa apere interesele acestei tari. Inadmisibil!", a afirmat europarlamentarul, la RFI Romania, potrivit realitatea.net.

De asemenea, Renate Weber a afirmat ca este "profund revoltata" de propunerea lui Traian Basescu deoarece aceasta "ne face rau".

"Eu va spun ca sunt profund revoltata de aceasta idee a presedintelui Basescu, care ne face, sincer, rau, pentru ca sa nu va imaginati ca in Consiliu cineva nu va spune la un moment dat: pai, dar uite, insusi presedintele Romaniei face aceasta legatura, deci el spune ca ceva nu e in ordine. Si ii aduc aminte totusi presedintelui Romaniei ca primul moment in care noi trebuia sa aderam la spatiul Schengen nu s-a produs din cauza unor relatii externe prost intretinute de insusi presedintele Romaniei la data aceea cu Franta, cu Germania, daca va aduceti aminte si la data aceea eu imi aduc aminte ca ministrul de externe al presedintelui Romaniei, adica domnul Baconschi chiar insusi spunea ca este inadmisibil sa ne legam de MCV, ca poate o sa renuntam la MCV atunci, o sa cerem sa nu-l mai avem, o sa ne opunem la intrarea Croatiei in UE, tot felul de aberatii, pana la urma. Si astazi, acelasi presedinte vine si spune asa ceva...E incalificabil", a mai adaugat europarlamentarul PNL.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Citeste si: Olandezii mai lasa de la ei: Aderarea Romaniei la Schengen nu mai este conditionata de MCV


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.