Premierul Victor Ponta a declarat, marti, ca asteapta "cu inima stransa" decizia in cazul lui Adrian Nastase, el manifestandu-si speranta ca verdictul sa fie unul pozitiv si Adrian Nastase sa fie eliberat.

"In primul rand imi doresc ca azi decizia sa fie favorabila, pentru ca, vorbesc in primul rand uman, cred ca cel mai important lucru pentru familie, pentru toti ceilalti care ii suntem apropiati, ideea ca azi va fi o decizie de eliberare este lucrul pe care mi-l doresc cel mai mult", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

El a spus ca, dupa ce Nastase va fi eliberat, se va discuta si despre politica.

"Repet, imi doresc sa fie acasa, sa fie alaturi de familie. Dupa aceea o sa discutam si de politica, dar asta e lucrul cel mai important si nu ascund faptul ca astept cu inima stransa, sper ca verdictul sa fie cel pozitiv", a spus Ponta.

Pledoariile in cazul eliberarii mai devreme din inchisoare a fostului prim-ministru Adrian Nastase s-au incheiat, judecatorul urmand a aprecia daca detinutul poate fi liberat conditionat sau mai ramane in detentie.

Procurorul de sedinta a solicitat instantei Judecatoriei sectorului 4 Bucuresti respingerea cererii de liberare conditionata a lui Adrian Nastase, invocand faptul ca detinutul nu a dovedit o atitudine de indreptare, intrucat a continuat sa faca afirmatii la adresa judecatorior care l-au condamnat la doi ani de inchisoare in procesul "Trofeul calitatii" referitor la sponsorizarea campaniei sale electorale din 2004.

Avocatii lui Nastase au respins sustinerile procurorului de sedinta.

Citeste si: Procurorii DNA au cerut mutarea dosarului lui Nastase la Cornetu


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.