Judecatoria Sectorului 4 a admis, marti, cererea lui Adrian Nastase de eliberare inainte de termen, insa decizia nu este definitiva, ea putand fi atacata cu recurs la Tribunalul Bucuresti.

[UPDATE] Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a declarat recurs in privinta deciziei Judecatoriei Sectorului 4 prin care a fost admisa cererea lui Adrian Nastase de eliberare inainte de termen, acesta urmand sa fie judecat de Tribunalul Bucuresti.

Decizia Tribunalului Bucuresti in acest caz va fi definitiva.

Pana la judecarea recursului, fostul premier ramane in detentie. Daca Tribunalul va mentine decizia Judecatoriei Sectorului 4, el va fi pus in libertate.


[UPDATE]
Procurorul DNA a cerut in sala de judecata, stramutarea procesului lui Adrian Nastase privind eliberarea inainte de termen, de la Judecatoria Sectorului 4 la Judecatoria Cornetu, iar avocatii au acuzat ca solicitarea este discriminatorie, cererea fiind respinsa de instanta.

La inceputul sedinte de judecata, procurorul DNA a invocat exceptia necompetentei materiale a Judecatoriei Sector 4 si a solicitat declinarea cauzei la Judecatoria Cornetu.

Avocatul Ion Cazacu a spus ca cererea DNA este discriminatorie.



Adrian Nastase a fost adus, marti dimineata, de la Penitenciarul Jilava la Judecatoria Sectorului 4, unde se judeca cererea acestuia de eliberare dupa aproximativ sapte luni si jumatate de detentie din cei doi ani la cat a fost condamnat in dosarul "Trofeul calitatii".

Potrivit MEDIAFAX, Adrian Nastase, flancat de opt paznici, a fost dus in camera detinutilor, de unde a fost transferat in sala de judecata.

Nastase este imbracat intr-un palton elegant negru, cu o camasa alba, purtand manusi negre si avand o mapa rosie sub brat.

Cererea de eliberare din inchisoare a lui Adrian Nastase dupa executarea unei treimi din pedeapsa este dezbatuta de un magistrat de la Judecatoria Sectorului 4.

Citeste si:
Pas important în dosarul Visa Waiver, prin care românii ar putea să...
Pas important în dosarul Visa...

Adrian Nastase ar putea fi pus in libertate inainte de termen dupa ce Comisia de eliberari conditionate de la Penitenciarul Jilava a dat aviz pozitiv, constatand ca s-a implinit termenul de o treime din pedeapsa in care ar putea fi eliberat fostul premier.

Avocatul Ion Cazacu spunea ca membrii Comisiei au luat in calcul pentru avizul favorabil activitatile desfasurate de Adrian Nastase in penitenciar, precum si faptul ca acesta a publicat trei carti. Cazacu preciza ca au fost luate in considerare in stabilirea perioadei de executare a pedepsei si zilele petrecute de Adrian Nastase in Spitalul Floreasca, scazute din pedeapsa in urma unei decizii a instantei.

Adrian Nastase este incarcerat din seara zilei de 26 iunie 2012, dupa ce a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul calitatii" referitor la sponsorizarea campaniei sale electorale din 2004.

Citeste si:
CCR: Procurorii nu mai pot bloca prescrierea faptelor
CCR: Procurorii nu mai pot...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.