Premierul Victor Ponta a declarat, luni, in debutul sedintei BPN a PSD, la care a avut si presa acces, ca dupa reuniune, la 12.30, va merge la Ministerul Agriculturii pentru a vorbi cu ministrul pe tema producatorilor de carne autohtoni si apararea intereselor acestora pe plan european.

"La 12.30 plec la Ministerul Agricultrurii, unde impreuna cu ministrul trebuie sa ne ocupam de un lucru extem de important: daca lasam sa se arunce pe Romania vina unui conflict intre Marea Britanie si Franta, dupa ce am obtinut o mare victorie, in sensul ca am pierdut noua miliarde de euro la buget, dupa ce ca singuri de la Bucuresti spunem sa nu fim primiti in Schengen decat daca nu stiu ce legaminte facem, ca punem procuror general pe cine vrea presedintele, sa ne mai trezim acuma si ca producatorii nostri, in special de carne, sunt blamati pentru faptul ca cineva din Franta schimba proveninta si alte lucruri, cred ca e un lucru foarte important si tine pana la urma de cum ne aparam interesele pe plan european", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

El a precizat faptul ca specificul Romaniei este ca principalele atacuri impotriva sa vin de la romanii din Romania, si cand e vorba de MCV, si cand e vorba de Schengen, si cand e vorba de fonduri euroepne.

"Noi suntem singurii care ne sabotam singuri pe plan european si ne bucuram cand ni se intampla ceva rau", a spus Ponta.

Romania va fi decredibilizata pentru "multi ani" daca se vor constata "nereguli la expeditor", a declarat, duminica, presedintele Traian Basescu, comentand problema importurilor de carne de cal posibil din Romania in Marea Britanie.

Citeste si: Circuitul "carnii de cal": Principalii actori in aceasta piesa absurda


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.