Ucrainenii susțin că au avariat și scos din uz o navă de război amfibie a rușilor în atacul asupra Novorossiisk, cel mai important port comercial rusesc de la Marea Neagră. Au publicat și imagini cu momentul impactului. Rușii spun că au respins toate dronele.

Ucrainenii au avariat o navă de război amfibie a rușilor în atacul asupra Novorossiisk

O sursă din cadrul SBU a declarat pentru Reuters că atacul cu dronă marină, de vineri dimineață, a fost efectuat de serviciul de securitate al Ucrainei, SBU, și de forţele marine ale Ucrainei.

Ucrainenii susțin că au lovit și avariat nava de desant Olenegorsky Gornyak. Vasul de debarcare ar fi fost găurit şi nu mai poate fi folosit în misiuni de luptă, susţin ucrainenii.

Înainte, Ministerul rus al Apărării a susținut că a dejucat atacurile ucrainene de peste noapte asupra bazei navale de lângă Novorossiisk și din peninsula Crimeea, unde a doborât alte 13 drone.

Între timp, surse ucrainene distribuie imagini care ar arăta o navă militară rusă ce se înclină pe o parte, la baza navală Novorossiisk. În paralel, Serviciul de Securitate al Ucrainei a publicat o înregistrare video cu o dronă cu 450 de kilograme de explozibil care se apropie de navă pe timp de noapte.

Ruşii despre nava de război Olenegorsky Gornyak

Până acum, rușii nu au prezentat declarații oficiale despre nava cu pricina, dar un blogger militar rus afirmă că vasul Olenegorsky Gornyak nu a fost lovit de o dronă, ci a fost avariat de detonarea ei după ce a respins atacul.

„Mai multe surse publică imagini cu o navă mare de asalt amfibie remorcată în regiunea Novorossiisk şi care se presupune că a fost avariată în urma unui atac cu drone ucrainene. Cel mai probabil, nava a fost avariată ca urmare a detonării dronei în timpul distrugerii acesteia. O lovitură directă de către o dronă kamikaze ar fi dus la consecințe mai grave, iar problema nu s-ar fi limitat doar la remorcare pentru reparații”, a scris War Gonzo.

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 August 2023 - 02 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.