Ucraina a aderat la Centrul de apărare cibernetică al NATO, structură cu sediul în Estonia. Autoritățile de la Kiev spun că aceasta este o ”etapă importantă pe calea aderării” la Alianţa Nord-Atlantică.

Ucraina a aderat la Centrul de apărare cibernetică al Alianței NATO

Centrul Cooperativ de Excelenţă al Apărării Cibernetice al NATO (CCDCOE), cu sediul la Tallinn, a anunţat că Ucraina s-a alăturat structurii Alianței NATO. Totodată, și Islanda, Irlanda şi Japonia au fost primite la Centrul de apărare cibernetică al NATO.

Ucraina a făcut un nou pas important pentru viitorul țării în procesul de aderare la NATO. Ministrul eston a felicitat Ucraina și a spus că este bucuros pentru că țara a reușit să mai facă un pas spre NATO.

„Suntem deosebit de bucuroşi să vedem Ucraina printre noi”, a declarat ministrul eston al Apărării Hanno Pevkur, citat în comunicatul CCDCOE, potrivit News.ro.

În urma aderării la Centrul de apărare cibernetică al Alianței, Ucraina va avea parte de o mai bună protecție cibernetică în războiul cu Rusia.

„Acest lucru oferă o posibilitate unică de a contribui simultan la apărarea Ucrainei în războiul brutal al Rusiei şi de a învăţa din câmpul de luptă cibernetic în vederea unei îmbunătăţiri a securităţii cibernetice a tuturor membrilor”, subliniază el.

Cererea de aderare la CCDCOE a Ucrainei a fost depusă în mod oficial în luna august 2021, înainte ca Rusia să pornească războiul din 24 februarie 2022. În martie 2022, Ucraina a devenit o ţară ”paticipantă contributoare” a centrului NATO.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 18 Mai 2023 - 01 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.