Angajații din companiile de transporturi au intrat în grevă națională, în urma accidentului feroviar tragic în care și-au pierdut viața 57 de persoane. Oamenii s-au alăturat valului de proteste declanșate la scurt timp de la accident și își strigă nemulțumirea față de problemele sistematice din transport.

Grevă națională în transportul din Grecia. Angajații se alătură protestelor contra tragediei feroviare

Protestele din Grecia se prelungesc, după ce la data de 28 februarie a avut loc un accident feroviar în care au decedat 57 de persoane. Oamenii au ieșit în stradă și au protestat contra problemelor din transport, care sunt destul de dese, dar și lipsei de responsabilitate a conducerii.

Joi, angajații din transport, controlorii de trafic şi angajaţii aviaţiei civile au anunțat că organizează o grevă națională și se alătură protestatarilor. Toate zborurile interne şi internaţionale sunt afectate din cauza grevei angajaților. Accidentul în care 57 de persoane și-au pierdut viața a fost picătura care a umplut paharul de această dată.

Potrivit anchetei deschise pe marginea cazului accidentului feroviar, s-a depistat că şeful de gară care a trimis trenul de pasageri pe o şină greşită era total lipsit de experiență. În cele din urmă acesta și-a recunoscut vina, însă bărbatul riscă de la 10 ani de închisoare până la detenție pe viață.

Media din Grecia a declarat grevă pentru 24 de ore

În cadrul anchetei s-a mai depistat că sistemele tehnice moderne de siguranţă funcţionau doar pe jumătate sau deloc de ani buni. În ultimii 20 de ani, guvernele elene nu s-au ocupat de gestionarea căilor ferate, iar acesta este unul dintre motivele pentru care se produc accidentele feroviare în Grecia.

Pe lângă angajații din transportul aerian, cei din transportul public din Grecia şi serviciile de feriboturi s-au alăturat grevei și angajaţii din serviciul public şi sănătate. Singurele excepții se referă la serviciul de urgenţă în spitale şi zborurile umanitare. În transportul public din Grecia, autobuzele şi trenurile vor circula doar la ora prânzului pentru a transporta oamenii la proteste.

Miercuri, și media din Grecia a declanșat o grevă pentru 24 de ore. Prin urmare, joi, nicio publicaţie tipărită nu va fi disponibilă. Și media de ştiri online s-au alăturat grevei. Sindicatele din țară cer ca autoritățile să îi tragă la răspundere pe cei care se fac vinovați de tragedia din 28 februarie, unde 57 de persoane au murit.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Martie 2023 - 12 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.