Fostul președinte al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, a anunțat că Rusia va fi câștigătoare în acest război, chiar dacă pentru această victorie va fi necesar să ajungă până la frontierele Poloniei.

Medvedev, despre cât de departe poate ajunge Rusia pentru a câștiga acest război

Vicepreşedintele Consiliului Securităţii Rusiei, Dimitrii Medvedev, a declarat că autoritățile de la Moscova desfășoară de un an de zile o operațiune specială în Ucraina. Rusia este gata să meargă până în pânzele albe pentru victoria acestui război.

„Operaţiunea specială se desfăşoară de un an de zile. Un an în care militarii noştri au restabilit ordinea, pacea şi justiţia pe pământul nostru, protejând oamenii noştri şi anihilând rădăcinile neonazismului (...) Vom obţine victoria (...) Cu toţii ne dorim ca acest lucru să se întâmple cât mai curând posibil. Şi acea zi va veni”, a declarat Dmitri Medvedev pe canalul său de Telegram.

Fostul președinte spune că Ucraina și Occidentul consideră această luptă cea mai brutală agresiune împotriva unui stat independent în Europa după cel de-al Doilea Război Mondial, în timp ce, în viziunea Moscovei aceste acțiuni sunt doar operațiuni militare speciale.

Obiectivul Rusiei este de a „îndepărta cât mai departe posibil ameninţările de frontierele ţării noastre chiar dacă ar trebui să ajungem la frontierele Poloniei". Moscova este gata să meargă și mai departe de Ucraina dacă aceasta îi va garanta victoria în acest război.

Forțele armate ruse au intensificat atacurile în estul și sudul țării

La ora actuală, armata rusă se concentrează pe estul și sudul Ucrainei, deoarece forțele armate ruse au suferit mai multe înfrângeri pe parcursul unui an de război plin de ostilități.

Citeste si:
Medvedev: „Primirea Ucrainei în NATO ar însemna un al treilea...
Medvedev: „Primirea Ucrainei...

Medvedev a menționat că avansarea trupelor ruse îi va supune pe ucraineni să meargă la negocieri, o etapă care va fi dificilă şi tensionantă.

„În primul rând, pentru că participanţii la negocieri din partea inamicului nostru sunt unii, iar şefii de facto sunt alţii. Şi nu regimul de la Kiev va lua decizii, niciun fel de <> -dacă va mai fi în viaţă - şi nici camarila sa", a afirmat fostul preşedinte rus.

Vicepreşedintele Consiliului Securităţii Rusiei a mai subliniat și faptul că decizia se va lua peste ocean de către cei care trimit arme Ucrainei și susțin financiar economia țării.

Motivele principalilor inamici ai ţării noastre sunt evidente: să slăbească Rusia cât mai mult posibil, să sângereze pentru mult timp. Prin urmare, aceştia nu sunt interesaţi să pună capăt conflictului. Dar, mai devreme sau mai târziu, potrivit legilor istoriei, o vor face. Şi atunci se va ajunge la un acord', a spus el.

Citeste si:
Ucraina susține că a doborât trei bombardiere rusești Su-34....
Ucraina susține că a doborât...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Februarie 2023 - 03 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.