Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat în cadrul discursul său susținut în fața parlamentarilor, că Rusia își suspendă participarea la tratatul New START cu SUA privind limitarea armelor strategice ofensive a celor două țări.

Putin a anunțat că Rusia suspendă participarea la tratatul New START

Președintele rus Vladimir Putin și-a susținut discursul său anual în fața parlamentarilor astăzi, 21 februarie. În cadrul discursul său, liderul de la Kremlin a anunțat că Rusia își suspendă participarea la tratatul privind armele strategice ofensive.

"În acest sens, mă văd nevoit să anunț astăzi că Rusia își suspendă participarea la tratatul privind armele strategice ofensive", a declarat Vladimir Putin, după aproape un an de la declanșarea războiului din Ucraina.

Tratatul START a fost semnat la Praga în anul 2010 și a intrat în vigoare abia în anul 2011. În anul 2021 a fost prelungit pentru următorii 5 ani, după ce Joe Biden a preluat mandatul de președinte al SUA. Tratatul START limitează numărul de focoase nucleare strategice pe care Statele Unite ale Americii și Rusia le pot desfășura, dar și desfășurarea de rachete și bombardiere terestre și submarine pentru a le lansa.

Cel mai mare stoc de arme nucleare din lume este deținut de Rusia, arsenanul lor fiind de aproape 6.000 de focoase, potrivit experților. Ce două state rivale, Rusia și Statele Unite dețin împreună aproximativ 90% din focoasele nucleare din lume. Acest stoc este suficient pentru a întreaga planetă de mai multe ori.

Vladimir Putin a ținut discursul public al națiunii la aproape un an de la declanșarea războiului în Ucraina

Marți, 21 februarie, liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a ținut un discurs public pentru națiune în care a vorbit despre războiul din Ucraina, dar și despre problemele din cursului ultimului an. Putin a adresat discursul membrilor celor două camere ale Parlamentului, cât și comandanților militari și soldaților.

Evenimentul a avut loc la aproximativ un an de la declanșarea războiului din Ucraina. În dimineața zilei de 24 februarie 2022, forțele armate ruse au atacat teritoriul Ucrainei la ordinele liderului de la Moscova. Acesta susține până în prezent că intervenția a fost realizată cu scopul de a demilitariza și denazifica teritoriul. Confruntarea dintre cele două state europene a dus la un haos în toată lumea, la crize economice și destabilizări de situații.

Citeste si:
Discursul lui Joe Biden, așteptat de o lume întreagă: „Hamas şi...
Discursul lui Joe Biden,...

Inflația și prețurile de pe piață au bubuit extrem de mult după declanșarea războiului, iar ucrainenii pur și simplu au dat bir cu fugiții din țară pentru a-și salva viața. Experții spun că jocurile politice din Rusia-Ucraina-SUA ar putea declanșa o mare catastrofă în lume, mai exact, un posibil război mondial.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Februarie 2023 - 04 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.