Al Capone a fost cel mai cunoscut gangster din toate timpurile. Acesta era capul crimelor organizate și alte ilegalități. La data de 25 ianuarie 1947, faimosul gangster a decedat.

A murit cel mai faimos gangster Al Capone

Al Capone a fost un personaj negativ în societate, însă acesta a reușit să își facă auzit numele în toate colțurile lumii datorită ororilor și ilegalităților pe care le-a săvârșit pe parcursul întregii vieți. Al Capone, pe numele său adevărat Alphonse Gabriel Caponi, a fost cel care a dominat crima organizată în Chicago între anii 1925-1931. Bărbatul provenea dintr-o familie de imigranți italieni din zona Napoli.

Al Capone a controlat lumea interlopă din Chicago, fiind conducătorul unei mari rețele de crimă organizată („Chicago Outfit”). Veniturile lui erau în mare parte din afaceri de jocuri de noroc ilegale, din rețele de bordeluri, iar în anii regimului Prohibiției în SUA, din trafic ilegal de băuturi alcoolice, plus extorcarea de bani sub forma taxelor de protecție.

Până în prezent, numele marelui gangster este cunoscut pentru spălarea banilor. Al Capone își masca sursele veniturilor sale prin afaceri precum spălătorii, vânzare de mobilă veche și antichități, etc., spunând că aceasta este ocupația lui oficială.

Cariera sa de gangster a luat sfârșit în 1931 când guvernul federal l-a condamnat pentru evaziune fiscală. Al Capone și-a petrecut mai mulți ani în diverse penitenciale, printre care se numără și vestita Alcatraz, unde și-a ispășit cea mai lungă pedeapsă. În ultimii săi ani de viață a trăit în Florida, fiind bolnav de neurosifilis. Faimosul gangster a decedat în urma unui accident vascular cerebral, la vârsta de 48 ani.

De-a lungul anilor, mulți regizori și producători de film au făcut filme și documentare după viața tumultoasă a celebrului gangster Al Capone. Acesta a fost un nume răsunător, o legendă a răului, a crimelor organizate și a spălării de bani. Ecranizările au redat viața lui Al Capone, activitatea lui ilegală, influența și puterea prin care a reușit să construiască o rețea atât de mare de spălare a banilor.

Citeste si:
Ilan Laufer anunta infiintarea PSD Chicago
Ilan Laufer anunta...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 Ianuarie 2023 - 10 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.