Angajații benzinăriilor din Italia au intrat în grevă pentru 48 de ore. Stațiile de alimentare sunt închise în următoarele două zile, până joi, 26 ianuarie. Conducătorii auto sunt indignați de greva angajaților.

Benzinariile din Italia nu vor funcționa timp de două zile din cauza grevei

Guvernul din Italia a obligat stațiile de alimentare să afișeze și prețul mediu național lângă cel al distribuitorilor pentru a descuraja scumpirile nejustificate. Acest lucru i-a înfuriat pe sindicaliștii care s-au arătat nemulțumiți de această măsură.

Federația Italiană a Comercianților de Petrol susține că „guvernul, în loc să fie deschis la discuții cu privire la problemele reale ale sectorului, fuge de responsabilitate, acuzând benzinăriile de speculă, care pur și simplu nu există.”

Aceștia susțin că măsurile guvernamentale sunt ineficiente și sunt penalizați doar managerii, iar consumatorii nu sunt protejați deloc. Angajații benzinăriilor au anunțat grevă în toată țara și în toate benzinăriile. Aceștia nu vor activa timp de două zile, până joi seara. Cele două zile de grevă vor aduce mari pagube, dar și mari probleme la nivelul țării.

Cadacons a transmis că va depune o plângere după închiderea benzinăriilor. De asemenea, Asociația pentru protecția consumatorilor a menționat că „suspendarea completă a serviciului timp de 48 de ore va crea pagube enorme și nejustificate țării și cetățenilor.”

Totodată, Assoutenti, o altă asociație care protejează consumatorii, va urma exemplul celorlalte asociații și va cere prefecturilor și Avocatului Poporului să blocheze protestul angajaților prin forțarea benzinăriilor să se deschidă și să activeze în regim normal.

„Vremea rea și alerta de ninsoare care afectează diferite regiuni fac greva complet inaplicabilă, indiferent de motiv”, explică Furio Truzzi, președintele Assoutenti.

În cazul în care greva va continua, asociațiile pentru protecția consumatorilor spun că vor veni cu o contragrevă a consumatorilor, cu implicarea transportatorilor de mărfuri, taximetriștilor și altor categorii de șoferi.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Ianuarie 2023 - 02 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.