Preşedintele rus Vladimir Putin doreşte ca rezilierea tratatelor cu Consiliul Europei să fie consacrată prin lege, informează miercuri dpa.

Rusia: Președintele Vladimir Putin vrea ca rezilierea tratatelor cu Consiliul Europei să fie consacrată prin lege

Sunt vizate, printre altele, Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, Convenţia Europeană pentru Reprimarea Terorismului şi Carta Socială Europeană. Acesta este rezultatul unui proiect de lege pe care preşedintele Putin l-a introdus marţi în parlament. Adoptarea proiectului de lege este considerată o formalitate.

Totodată, săptămâna trecută, liderul de la Kremlin a înaintat Dumei de Stat un proiect de lege care denunţa Convenţia Penală privind Corupţia a Consiliului Europei, menţionând, de asemenea, intenţia de a renunţa la calitatea de membru deplin al Rusiei în cadrul Grupului Statelor Împotriva Corupţiei (GRECO), care monitorizează implementarea Convenţiei. Convenţia Europeană a Drepturilor Omului a încetat oficial să se aplice Rusiei în luna septembrie.

Rusia s-a retras preventiv din Consiliul Europei după ce organizaţia cu sediul la Strasbourg a anunţat că acest stat se confruntă cu expulzarea din cauza războiului declanşat împotriva Ucrainei.

Cu toate acestea, câteva mii de dosare împotriva Rusiei sunt încă pe rol la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO). Acestea au fost depuse înainte ca Rusia să fie exclusă oficial şi, prin urmare, trebuie să fie examinate de instanţă. Potrivit Convenţiei, Rusia este obligată contractual să pună în aplicare hotărârile acestor procese, dar Moscova a comunicat deja că nu se va conforma, conform Agerpres.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 18 Ianuarie 2023 - 11 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.