Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, a declarat după o vizită în regiunea Liov că Ucraina trebuie să fie pregătită la frontiera sa cu Belarus chiar dacă până acum există doar ''declaraţii puternice'' din partea vecinului său.

Zelenski consideră că Ucraina trebuie să fie pregătită la frontiera cu Belarus

Autoritățile din Ucraina consideră că Rusia ar putea folosi Belarusul pentru a lansa un nou atac armat asupra Ucrainei, din partea de nord. Zelenski a participat la o şedinţă de coordonare pe chestiuni de securitate în regiunea Liov, însă doar a făcut atenționări cu privire la un posibil astfel de scenariu.

''Am discutat despre protecţia frontierelor, despre situaţia operaţională la graniţa cu Republica Belarus şi despre măsurile antisubversive în aceste teritorii'', a spus el.

''Înţelegem că în afară de declaraţii puternice, nu vedem nimic solid acolo; totuşi, trebuie să fim pregătiţi atât la frontieră, cât şi în regiuni'', a insistat preşedintele ucrainean.

Administraţia prezidenţială de la Kiev spune că Volodimir Zelenski a luat parte şi la o ceremonie în memoria soldaţilor ucraineni ucişi de la începutul războiului din 24 februarie.

În mesajul transmis pe rețeaua de socializare Telegram, Zelenski nu a făcut vreo referire la luptele din estul Ucrainei, acolo unde armata ucraineană ar fi pierdut controlul asupra oraşului Soledar. Informaţia a fost dezminţită de Kiev în cele din urmă. În continuare se duc lupte grele în mai multe regiuni ale țării. Oamenii se confruntă cu lipsa infrastructurii, a luminii, a căldurii și a produselor alimentare și medicamentelor.

În data de 24 februarie 2022, Rusia a lansat o agresiune neprovocată şi nejustificată împotriva Ucrainei. Autoritățile de la Moscova susţin că desfăşoară o ''operaţiune militară specială de denazificare'' a ţării vecine şi de protejare a populaţiei rusofone din Ucraina.

Citeste si:
Ucraina susține că a doborât trei bombardiere rusești Su-34....
Ucraina susține că a doborât...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Ianuarie 2023 - 05 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.