Câteva state deja au intrat în anul 2023 și au ciocnit cupele de șampanie în cinstea noului an. Primii care au pășit în noul an sunt locuitorii din Kiribati şi Samoa din Pacific și cei din Noua Zeelandă.

Primele țări care au intrat deja în anul 2023

Putem spune că localnicii din Kiribati şi Samoa sunt cu un an îaninte. Aceștia au sărbătorit intrarea în noul an când în România era încă 2022 ora prânzului. Peste o oră, și Noua Zeelandă a sărbătorit Anul Nou, după care urmează şi cei din Australia. Câte una va trece în noul an fiecare țară din Asia de Est - din Japonia, China şi cele două Corei, până în Filipine, Thailanda şi Maldive.

Mai apoi va urma Asia Centrală şi Orientul Mijlociu. Primele ţări din Europa care vor intra în anul 2023 vor fi sunt Rusia, ţările din Caucaz, după care vine rândul României, Ucrainei, Moldovei şi al vecinilor din Balcani, dar şi o mare parte a țărilor din continentul african. Țările din Europa de Vest vor intra în anul 2023 cu o oră mai târziu.

Ceea ce ține de Statele Unite, americanii vor sărbători intrarea în noul an atunci când în România anul 2023 va fi deja de 7 ore. Cei de pe coasta de vest din America, inclusiv Los Angeles-ul, vor întâmpina Revelionul duminică la ora 10:00, ora României.

Ultimele state care vor intra în noul an și vor sărbători Revelionul vor fi Hawaii, Tahiti şi Samoa Americană. În aceste țări anul 2023 va ajunge atunci când în România va fi deja 1 ianuarie, ora 13:00.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 31 Decembrie 2022 - 06 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.