Președintele României, Klaus Iohannis, efectuează o vizită de lucru în Grecia, la Atena, în perioada 2-3 decembrie. În cadrul acestei vizite, oficialul de la București va avea întrevederi cu președintele Katerina Sakellaropoulou și cu prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis, a transmis Administrația Prezidențială, printr-un comunicat.

Klaus Iohannis, într-o vizită de lucru la Atena

Potrivit Administrației Prezidențiale, vizita șefului de stat la Atena are loc pentru un dialog susținut la nivel înalt și pentru coordonarea strânsă dintre România și Grecia pe temele de actualitate. Iohannis se va întâlni cu președintele și premierul Greciei, iar această întâlnire are ca obiectiv abordarea potențialului de dezvoltare al relațiilor dintre cele două țări, în domeniul economic și investițional, dar și în alte sectoare cum ar fi cel cultural, educație, protecție civilă și turism.

"Un accent deosebit va fi pus pe proiectele de infrastructură și interconectare, inclusiv din domeniul energetic, menite să reducă dependența de gazul rusesc și să sporească securitatea energetică a celor două țări", se arată în comunicatul citat.

Totodată, în cadrul discuțiilor se vor aborda subiecte legate de securitatea generată de agresiunea militară ilegală a Rusiei împotriva Ucrainei, dar și despre consecințele acestui conflict armat pe mai multe planuri. Un alt subiect pe agenda de discuții este și sprijinul pentru Republica Moldova, țară extrem de vulnerabilă în fața războiului din Ucraina care poate fi atacată în orice moment deoarece nu este membră UE sau NATO și nu dispune de nicio apărare.

Un alt subiect extrem de important atât pentru România, cât și pentru Grecia este susținerea procesului de extindere a Uniunii Europene.Cu alte cuvinte, în cadrul discuțiilor vor avea loc un schimb de opinii în legătură cu pregătirea Summitului UE - Balcanii de Vest, care va avea loc în data de 6 decembrie 2022, de la Tirana, Republica Albania.

Citeste si:
ENEL își vinde activele din România companiei PPC din Grecia
ENEL își vinde activele din...

De asemenea, președintele Klaus Iohannis va participa și la reuniunea de lucru, la nivel de lideri, a Partidului Popular European, unde vor fi discutate teme de actualitate ale agendei europene.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Decembrie 2022 - 12 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.