Purtătorul de cuvânt al social democraților suedezi, Ardalan Shekarabi, a anunțat că susțin aderarea României la spațiul Schengen. Cu două săptămâni în urmă însă a afirmat că extinderea Schengen ar afecta securitatea internă a Suediei.

Suedia susține deja aderarea României la Schengen

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a ținut să mulțumească social-democratului suedez pentru declaraţia în care a menționat că susține aderarea României la Schengen. Oficialul român spune că aderarea României va face UE mai sigură.

„Vă mulţumesc foarte mult, domnule Ardalan Shekarabi pentru declaraţia dumneavoastră pozitivă de astăzi cu privire la aderarea României la Schengen şi ca urmare a discuţiei noastre foarte bune şi cuprinzătoare din 22 noiembrie. Aderarea României va face UE mai sigură”, a scris Bogdan Aurescu, luni pe Twitter.

Anterior, la începutul lunii noiembrie, Shekarabi a menționat că Parlamentul este contra poziţiei Guvernului Suediei cu privire la susținerea aderării României la Schengen.

„Guvernul nu are sprijin în Parlament pentru poziţia sa. Credem că, atunci când vine vorba de extinderea spaţiului Schengen, trebuie să pornim de la nevoile noastre de a controla intrările şi ieşirile şi să ne asigurăm că dispunem de toate instrumentele de care avem nevoie în lupta împotriva criminalităţii. (…) Aceasta nu este o problemă minoră. În practică, acest lucru ar însemna eliminarea controalelor la intrare şi la ieşire”, preciza, pe la începutul lunii noiembrie, social-democratul sueddez Ardalan Shekarabi.

Vestea că social-democraţii suedezi susţin aderarea României la spaţiul Schengen a fost anunțată și de europerlamentarul PSD Victor Negrescu.

”Social-democrații suedezi au anunțat, în urmă cu puțin timp, că susțin aderarea României la spațiul Schengen”, a scris Negrescu pe Facebook.

Citeste si:
Spania preia preşedinţia rotativă a Uniunii Europene, de la 1 iulie
Spania preia preşedinţia...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 29 Noiembrie 2022 - 01 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.