Cu puțin timp în urmă, autoritățile ruse au bombardat din nou infrastructura critică a Ucrainei. Acest lucru a afectat rețeaua electrică din Republica Moldova. Țara vecină a rămas în mare parte în beznă chiar în mijlocul zilei. Nu este pentru prima oară când cetățenii moldoveni rămân fără curent. Cu doar o săptămână în urmă a avut loc același episod.

Pană masivă de curent în Republica Moldova după bombardamentele din Ucraina

În această după amiază, capitala Moldovei, Chișinău, și mai multe raioane din țară au rămas fără curent electric după ce rușii au bombardat din nou Ucraina. Și de această dată forțele ruse au atacat infrastructura critică a țării, lucru care a afectat rețeaua energetică din Republica Moldova.

Vicepremierul Republicii Moldova, Andrei Spînu, a postat pe canalul său de Telegram anunțul despre întreruperea de curent electric. Republica Moldova nu se află la primul astfel de incident. Pe data de 15 noiembrie, o mare parte a țării a rămas fără curent tot din această cauză.

”Dragi cetățeni, azi avem repetarea situație din 15 Noiembrie. Urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean din ultima oră, avem întreruperi masive de energie electrică în toată țara. Moldelectrica lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică. Voi reveni cu informații suplimentare în cel mai scurt timp”, a afirmat Spânu.

Presa de la Chișinău transmite că au fost afectate și rețelele de telefonie mobilă.

Ce spune Maia Sandu despre această situație

Și președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a reacționat cu privire la această situație.

”Rusia a lăsat Moldova pe întuneric. Războiul Rusiei în Ucraina omoară oameni, distruge cu rachete blocurile de locuit și infrastructura energetică. Atacurile continuă și acum în Ucraina. Oamenii își scot răniții de sub dărâmături. Și își plâng apropiații decedați. Viața oamenilor nu poate fi întoarsă înapoi. Dar furnizarea energiei electrice poate fi restabilită. Vom rezolva problemele tehnice și vom avea din nou lumină. Toate instituțiile statului lucrează în acest sens. Nu putem avea încredere într-un regim care ne lasă pe întuneric și frig, care ucide intenționat oameni, din simpla dorință de a ține alte popoare în sărăcie și în umilință. Oricât de greu ar fi acum, singurul nostru drum, calea de viitor a Republicii Moldova, trebuie să rămână spre lumea liberă”, a declarat președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Citeste si:
Ninsori abundente așteptate la Kiev, unde alimentarea cu...
Ninsori abundente așteptate...

Cetățenii Moldovei au intrat în panică în momentul în care lumina s-a stins. Sute de întreprinderi și-au întrerupt activitatea, traficul din capitală a devenit un haos deoarece nu mai funcționau semafoarele, iar oamenii au început să se panicheze de frica unui scenariu de coșmar.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 Noiembrie 2022 - 09 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.