Statele Unite ale Americii trece este încercată la greu de o epidemie a trei virusuri respiratorii.

Epidemie de trei virusuri respiratorii în SUA

În această perioadă, spitalele au de dus o luptă grea cu cele trei virusuri respiratorii care avansează cu fiecare zi tot mai mult. SUA se confruntă la moment cu virusul gripal, Covid-19 și cu virusul respirator sincțial. Numărul bolnavilor crește tot mai mult, iar medicii încearcă să facă față tuturor provocărilor.

„Credem că numeroşi copii sunt în prezent expuşi pentru prima dată la anumite virusuri respiratorii pe care le-au evitat în timpul pandemiei graţie măsurilor instituite la acea vreme (măşti, lockdownuri etc)”, a explicat, vineri, José Romero, din cadrul Centrului naţional pentru imunizare şi boli respiratorii.

Un asemenea fenomen este remarcat și în Franța. La moment, țara se confruntă cu un val epidemic de bronşiolită. Principala cauză a bronşiolitei este infecţia cu virusul respirator sinciţial (VRS). Simptomele bronșitei sunt similare de la o boală la alta. Chiar dacă o mare parte din pacienți reușesc să se însănătoşească într-o săptămână sau două, în cele mai multe dintre cazuri bebeluşii sau vârstnicii riscă să dezvolte cazuri grave ale afecțiunii.

Peste 270.000 de cazuri de COVID-19 săptămânale în această perioadă

José Romero a menționat că sistemul de monitorizare a vizitelor la urgenţe sau pentru îngrijiri ambulatorii din cauza unor simptome similare cu cele gripale înregistrează „o activitate intensă în Statele Unite în această perioadă a anului''.

„Constatăm cea mai ridicată rată de spitalizare asociată gripei din ultimul deceniu'', a adăugat el, citat de Agerpres.

Specialiștii spun că în acest an, sezonul epidemic a debutat destul de devreme. Săptămânaș, în Statele Unite sunt înregistrate peste 270.000 de cazuri de COVID-19 în această perioadă. Cea mai mare presiune este asupra spitalelor din nord-estul coastei americane, dar şi în statul Washington (nord-vest), a menționat Dawn O'Connell, din cadrul Departamentului pentru Sănătate al SUA. Medicii spun că în prezent există vaccinuri pentru două dintre cele trei virusului.

Citeste si:
Rafila: „Au sosit primele doze de vaccin cu noua formulă contra...
Rafila: „Au sosit primele...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Noiembrie 2022 - 05 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.