Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că este gata să facă primul pas și țara sa este gata pentru pace, însă una corectă și justă.

Zelenski, pregătit pentru a încheia pacea

Liderul de la Kiev a declarat că este gata pentru a face pace, doar dacă aceasta este una corectă și justă.

„Suntem pregătiţi pentru pace, pentru o pace corectă şi justă, a cărei formulă am exprimat-o de multe ori”, a spus Volodimir Zelenski, în discursul său de vineri noaptea.

Preşedintele Ucrainei a spus de mai multe ori care este poziția ţării sale față de întregul război declanșat de Rusia. Acesta militează în continuare pentru integritatea și securitatea țării sale.

„Este respectul pentru Carta ONU, respectul pentru integritatea noastră teritorială, respectul pentru poporul nostru şi responsabilitatea cuvenită pentru teroare - aceasta înseamnă o pedeapsă pentru toţi cei care sunt vinovaţi şi despăgubiri depline pentru prejudiciul cauzat de Rusia”, a spus Zelenski.

Putin nu este interesat de a face pace cu Ucraina

Zelenski a mai menționat în mesajul său că Ucraina va fi o țară liberă, hotarele țării vor fi restabilite atât pe uscat, cât şi pe mare, atât în ​​est, cât şi în sud. Oficialul a făcut referire la teritoriile care au fost anexate în mod ilegat de către autoritățile de la Moscova.

Liderul de la Kiev susţine că „presupusa pregătire a Rusiei pentru negocieri este falsă”, iar mobilizarea în masă a populației este o dovadă clară că Putin nu este interesat de eventuale negocieri.

„Şi această încăpăţânare absolut nebună a conducătorilor Rusiei de astăzi este cel mai bun indicator că tot ceea ce spun unor lideri străini despre presupusa lor disponibilitate pentru negocieri este la fel de fals. Când cineva se gândeşte la negocieri, nu caută modalităţi de a-i înşela pe toţi cei din jur pentru a mai trimite zeci sau sute de mii de oameni mobilizaţi sau sub forma unor mercenari”, a mai spus Zelenski.

Citeste si:
Discursul lui Joe Biden, așteptat de o lume întreagă: „Hamas şi...
Discursul lui Joe Biden,...

Președintele ucrainean subliniază că în prezent cele mai grele lupte se duc în Donbas - Bakhmut şi Soledar.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Noiembrie 2022 - 03 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.