Incident neașteptat luni dimineață. O rachetă rusească a căzut într-o localitate din nordul Republicii Moldova. Aceasta ar fi fost doborâtă de ucraineni. Mai multe case au fost avariate.

O rachetă rusească a căzut la Naslavcea, Republica Moldova

Luni dimineața, o rachetă rusească a fost doborâtă de ucraineni, iar aceasta a căzut în localitatea Naslavcea din Republica Moldova. Până la această oră, autoritățile moldovenești anunță că nu au fost înregistrate victime, însă ferestrele mai multor locuințe au fost distruse.

„În această dimineață, o rachetă doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean a căzut în extremitatea de nord a localității Naslavcea din Republica Moldova, aflată la hotar cu Ucraina. La moment nu sunt înregistrate victime, dar ferestrele mai multor locuințe din Naslavcea au fost distruse”, a transmis Ministerul de Interne al Republicii Moldova.

Autoritățile ucrainene au anunțat că luni dimineață a avut loc un atac cu drone asupra barajului Dnestrovsc1 aflat pe teritoriul Ucrainei, la o distanță de 10 km de barajul Naslavcea. Atacul cu rachete nu a afectat barajul, însă vizate au fost de fapt transformatoarele electrice. Autoritățile ucrainene au transmis că nu există pericol de inundații. MAI transmite că s-au luat măsuri de protecție cu privire la cele întâmplate luni dimineața.

,,Ministerul Afacerilor Interne informează că a luat toate măsurile de protecție, cu privire la racheta care a căzut pe teritoriul localității Naslavcea.”, au anunțat reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne de la Chișinău.

Efective ale MAI au anunțat că zona din Naslavcea în care a căzut racheta a fost încercuită pentru a putea fi cercetată și pentru a evita posibile pericole. Autoritățile de la Chișinău vor investiga cazul.

,,În prezent, efective ale MAI au încercuit zona căderii rachetei, pentru a evita eventuale pericole, iar un grup de documentare se află la fața locului”, au precizat angajații MAI.

Autoritățile de la Moscova au lansat peste 50 de rachete, luni dimineață, dintre care 44 de rachete au fost distruse de armata ucraineană. Atacurile cu rachetă au devenit tot mai frecvente în ultima perioadă.

Citeste si:
Ucraina susține că a doborât trei bombardiere rusești Su-34....
Ucraina susține că a doborât...


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 31 Octombrie 2022 - 01 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.