Pentru prima oară, România va găzdui o reuniune a miniștrilor de Externe ai țările membre NATO. Reuniunea va avea loc la finalul lunii noiembrie, la București.

România găzduiește o reuniune a miniștrilor de Externe ai NATO

Ministerul Afacerilor Externe din România se va ocupa de organizarea reuniunii miniștrilor afacerilor externe NATO, în perioada 29-30 noiembrie 2022, la București. Marele eveniment se va desfășura la Palatul Parlamentului și va fi găzduit de ministrul Bogdan Aurescu împreună cu Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, Este pentru prima oară când România este gazda reuniunii miniștrilor de Externe ai membrilor NATO.

Ministrul Bogdan Aurescu a transmis că sigla evenimentului reprezintă un colaj alcătuit din logo-ul NATO și Arcul de Triumf stilizat. La marea reuniune a miniștrilor au fost invitate și Ucraina, Republica Moldova, Georgia, Finlanda, Suedia şi Bosnia şi Herţegovina.

Reuniunea ministrilor de Externe ai NATO va fi formată din patru sesiuni care vor face referire la aplicarea deciziilor luate la summitul NATO de la Madrid, la războiul declanșat în februarie 2022 în Ucraina, la securitatea energetică şi parteneri. Acesta este un eveniment extrem de important pentru România. În 2008, România a fost gazdă pentru summitul NATO. Ministrul Bogdan Aurescu a anunțat despre această reuniune a miniştrilor de Externe ai ţărilor membre NATO încă din luna aprilie.

„Ştiri excelente după întâlnirea miniştrilor de Externe din NATO de azi: România va găzdui reuniunea formală a miniştrilor de Externe din NATO, pe 29 şi 30 noiembrie, la Bucureşti. Aştept să îi primesc pe aliaţii noştri în România, pe flancul estic, la prima reuniune a miniştrilor de Externe din NATO găzduită de România”, a scris şeful diplomaţiei române pe Twitter.

Citeste si:
Chase & Status pregătesc un show incendiar la festivalul Massif
Chase & Status pregătesc un...Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 Octombrie 2022 - 04 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.