Mai multe zboruri către Italia de pe aeroporturile din România au fost anulate sau reprogramate după ce pe aeroporturile din Italia au fost anunțate greve a sindicatelor lucrătorilor din aeroporturile din Italia. Românii sunt avertizați să se informeze înainte de a călători în această zonă.

Grevă pe aeroporturile din Italia. Mai multe zboruri anulate și reprogramate

Ministerul Afacerilor Externe îi atenționează pe românii care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Italia că pe aeroporturile italiene se va organiza o grevă naţională timp de 24 de ore de către controlorii de zbor (ENAV), pentru ziua de vineri, 21 octombrie. Greva a afectat zborul mai multor curse din și spre Italia.

Autoritătea Naţională a Aviaţiei Civile din Republica Italiană (ENAC) anunţă, într-un comunicat, că greva convocată de mai multe sindicate din sectorul transporturilor, Filt-Cgil, Fit-Cisl şi Uiltrasporti, va afecta inclusiv unele servicii de transport public italiene, existând riscul unor perturbări ale circulaţiei, pe tot parcursul zilei de vineri, 21 octombrie, precizează MAE.

Retail jobs

Prin urmare, zborurile de la prânz de pe Aeroportul Internațional Băneasa spre Roma, Pisa și Bari, toate fiind operate de compania aeriană Wizz Air au fost anulate. Pe aeroportul de la Cluj au fost anulate cursele spre Roma, de la 13.45 și spre Bergamo de la 14.30. A fost reprogramat și zborul care ajungea de la Bologna, de la 12.10.

Aeroporturile din Suceava și Iași nu au făcut precizări cu privire la posibilitatea anulării, întârzierii sau reprogramării zborurilor de vineri, spre Italia.

Cetăţenii români se pot adresa după asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Roma: +39 06 835 233 44; +39 06 835 233 52; +39 06 835 233 58; +39 06 835 233 56; +39 06 835 233 69; +39 06 835 233 71; +39 06 835 233 74, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii call center în regim de permanenţă.

Citeste si:
MAE, atenţionare de călătorie în Italia din cauza unei greve
MAE, atenţionare de călătorie...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Octombrie 2022 - 12 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.