Fostul președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, în prezent vicepreședinte al Consiliului de Securitate rus, atenționează Israelul să nu intenționeze să livreze armament Ucrainei, deoarece acest pas ar duce la distrugerea relațiilor cu Rusia.

Dmitri Medvedev, despre intenția Israelului de a livra armament Ucrainei

Dmitri Medvedev a spus că Israelul ar avea de gând să ajute Ucraina prin livrare de armament. Fostul președinte rus atenționează că această faptă ar duce la ruperea relațiilor dintre Israel și Rusia.

”Israelul pare să se pregătească să livreze armament regimului de la Kiev. Aceasta este o măsură foarte imprudentă. Ea va distruge relaţiile interstatale dintre ţările noastre”, avertizează într-o postare pe Telegram Medvedev.

România se numără printre cele 14 țări membre NATO care au semnat scrisoarea de intenție cu privire la achiziționarea la comun a sistemelor de apărare antiaeriană israelian „Arrow 3” și cel american, „Patriot”. Cancelarul german Olaf Scholz a anunțat la sfârșitul acestei veri un proiect destinat apărării comune împotriva unor eventuale atacuri aeriene.

Țările din Europa și-ar asigura protecție cu rachetele Arrow 3

Este posibil scutul antiaerian european sau Skyshield să fie echipat cu sistemul de interceptare a rachetelor Arrow 3, proiectat și implementat de Israel.

Arrow 3 este o rachetă antibalistică creată cu scopul de a intercepta proiectilele cu rază lungă de acțiune și de a neutraliza de la o distanță sigură. Interceptoarele Arrow 3 au fost realizate în așa mod încât să zboare dincolo de atmosfera terestră, unde focoasele lor se detaşează, lovind ţintele, la mare altitudine. În acest mod, aceste rachete ar putea distruge la o înălțime sigură, eventualele rachete cu încărcătură nucleară.

„Amplasarea unor astfel de baterii antirachetă - și a radarelor corespunzătoare - în mai multe țări ar permite o apărare a cerului european - completă și eficientă, și cu costuri reduse, decât cazul în care fiecare ţară şi-ar construi propriul sistem de protecție”.

Citeste si:
Ucraina susține că a doborât trei bombardiere rusești Su-34....
Ucraina susține că a doborât...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 Octombrie 2022 - 04 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.