Congresul statului mexican cu cel mai mare număr de locuitori, Mexic, a votat marţi pentru legalizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex, devenind al 29-lea dintre cele 32 de state ale Mexicului care a adoptat o astfel de legislaţie.

Congres: Cel mai populat stat din Mexic a aprobat căsătoriile între persoane de același sex

„Căsătoria egală este o instituţie publică, în care două persoane decid în mod liber să-şi împartă viaţa", a anunţat Congresul într-un mesaj pe Twitter, după ce parlamentarii au adoptat proiectul de lege cu 50 de voturi pentru şi 16 împotrivă.

Statul Mexic, care se învecinează cu capitala ţării, este cel mai populat stat mexican, unde trăiesc aproximativ 17 milioane de locuitori - de aproape cinci ori mai mult decât populaţia Uruguay-ului. Votul din Congresul statului Mexic are loc după legalizarea recentă a căsătoriilor între persoane de acelaşi sex în statele Sonora şi Sinaloa.

Mexico City a fost prima zonă a ţării care a legalizat căsătoriile între persoane de acelaşi sex în 2009, iar anul următor Argentina a devenit prima ţară din America Latină care le-a legalizat la nivel naţional.

Căsătoria între persoane de acelaşi sex rămâne ilegală sau nu este recunoscută în Paraguay, Bolivia, Peru,Venezuela, cea mai mare parte a Americii Centrale şi regiuni din Caraibe, conform Agerpres.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 Octombrie 2022 - 11 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.