Generalul Serghei Surovikin, cunoscut ca „Generalul Armaghedon”, a fost numit, sâmbătă, de către Ministerul Apărării Rusiei, comandant general al trupelor ruse în Ucraina. Decizia a fost salutată de o parte din elita militară rusească, care devenea din ce în ce mai acidă față de eșecurile militare din ultimele săptămâni.

Serghei Surovikin, „Generalul Armaghedon”, numit de Putin să conducă războiul Rusiei. Cine este

„Generalul Armaghedon” este cunoscut pentru actele de cruzime față de civili. Un fost oficial din Ministerul rus al Apărării care a lucrat cu Serghei Surovikin a declarat pentru The Guardian că nu a fost surprins de atacurile mortale asupra Kievului, în care au murit cel puțin cinci persoane.

„Surovikin este nemilos, cu un minim de interes față de viețile civililor. Mâinile lui sunt acoperite cu sânge ucrainean”, a povestit acesta.

Conform New York Times, generalul a condus trupele ruse în Siria, în timpul războiului civil de la începutul anilor 2000. Organizația Human Rights Watch a declarat că acesta a ordonat atacurile asupra caselor, școlilor, piețelor și spitalelor din Idlib.

În Siria, Surovikin a construit o relație strânsă cu grupul Wagner, iar numirea sa la conducerea trupelor ruse din Ucraina a fost apreciată de oficialii militari care au criticat eșecurile din ultimele săptămâni înregistrate de forțele moscovite.

În anul 2004, presa rusă a raportat că un colonel care servea sub conducerea sa s-a sinucis după ce a fost certat de Surovikin. Atunci, colegii lui și subalternii i-au dat porecla „Generalul Armaghedon”.

Experții spun că principala provocare a lui Surovikin va fi să rezolve problemele structurale care afectează armata rusă, care se confruntă cu o contraofensivă aprigă.

Gleb Irisov, fost locotenent al forțelor aeriene care a lucrat cu Surovikin până în 2010, a afirmat că noul general a fost unul dintre puținii oameni din armată care „a știut să supravegheze și să eficientizeze diferitele ramuri ale armatei”.

Citeste si:
Șeful Statului Major al Apărării, despre introducerea serviciului...
Șeful Statului Major al...

„Este foarte crud, dar și un lider competent”, e de părere Irisov.

„Dar el nu va putea rezolva toate problemele. Rusia nu mai are arme și nici suficiente resurse umane”, a completat el.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 Octombrie 2022 - 03 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.