Un atac armat a avut loc la o grădiniță din Thailanda. Tragicul eveniment s-a soldat cu moartea a 31 de persoane.

Atac armat la o grădiniță din Thailanda

Masacrul a avut loc la Centrul de Dezvoltare pentru Copii din districtul Na Klang, provincia Nog Bua Lamphu,ce se află în nord-estul țării. Potrivit ultimelor informații oferite de autoritățile locale, în urma atacului armat au decedat peste 31 de persoane, dintre care 23 de copii.

Persoana care este suspectată de acest atac armat este Panya Khamrab, un bărbat în vârstă de 34 de ani, care în timpul tragediei avea asupra sa un pistol, un cuțit și o pușcă. Poliția locală a emis un ordin de refinere pe numele bărbatului, acesta aflându-se încă în libertate după fapta sa oribilă. Potrivit presei locale, atacatorul este chiar un fost locotenent de poliție care a fost de curând demis din funcție.

„Prim-ministrul și-a exprimat condoleanțele”, se arată într-un comunicat al guvernului thailandez după tragedia care a avut loc într-o creșă din Thailanda.

De asemenea, premierul thailandez a dat ordin ca criminalul să fie prins cât mai repede și tras la răspundere pentru moartea copiilor și adulților. Până la momentul actual nu se știe care ar fi fost motivul pentru care bărbatul a omorât atâtea persoane, printre care și copii.

În comparație cu alte țări, un procent mai mare de persoane din Thailanda dețin arme față de alte țări din regiune, însă există și o un număr mare de persoane care dețin arme în mod ilegal. Astfel de cazuri tragice sunt mai rar întâlnite Thailanda. În 2020 a avut loc un caz aproape similar în care un soldat a ucis 21 de persoane și a rănit alte 57 de persoane în orașul Nakhon Ratchasima. Motivul atacului tânărului ar fi fost din cauza unor nemulțumiri legate de o tranzacție imobiliară.

Citeste si:
Theo Rose a dat de probleme în vacanța din Thailanda: „Nu vă...
Theo Rose a dat de probleme...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 Octombrie 2022 - 12 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.