Moderna a dezvoltat un vaccin anti-Covid-19 bivalent Original/Omicron BA.1 (mRNA-1273.214), care țintește totodată și subvarianta Omicron BA.1. Vaccinurile booster bivalente realizate de Moderna sunt autorizate deja în Statele Unite, Australia, Canada, Europa, Japonia, Coreea de Sud, Elveţia, Singapore, Taiwan şi Marea Britanie.

Nou vaccin anti-COVID bivalent realizat de Moderna a fost aprobat de UE

Compania de biotehnologie Moderna care se ocupă cu realizarea medicamentelor şi vaccinurilor inovatoare pe bază de ARN mesager (ARNm) a anunţat că Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a aprobat cererea de variaţie pentru evaluarea unei doze booster de 50 µg a vaccinului mRNA-1273.222 (Spikevax bivalent Original/Omicron BA.4-5). Acest vaccin este un booster cu vaccin COVID bivalent ce conţine tulpina Omicron, la adulţi cu vârsta de 12 ani şi peste.

Spikevax bivalent Original/Omicron BA.4-5 este un vaccin bivalent care conţine 25 µg de ARNm-1273 (Spikevax) şi 25 µg din vaccinul candidat realizat împotriva variantei Omicron (BA.4/BA.5).

„Avem mândria să vă anunţăm depunerea acestui dosar pentru utilizarea în Uniunea Europeană a vaccinului nostru bivalent COVID-19 ce ţinteşte subvariantele Omicron BA.4/BA.5”, a declarat Stéphane Bancel, directorul general executiv al companiei Moderna. “După aprobarea vaccinului direcţionat împotriva subvariantei BA.1 în Europa, vaccinul nostru care ţinteşte Omicron BA.4/BA5 va oferi acum o opţiune secundară, menită să contribuie la protejarea populaţiei de la nivel european pe măsură ce ne apropiem de sezonul rece”, a mai declarat directorul executiv al companiei Moderna, Stephane Bancel.

Retail jobs

Unde a fost aprobat boosterul bivalent de la Moderna

Vaccinul ARNm-1273.222 a fost creat atât pentru tulpina originală SARS-CoV-2, cât şi subvariantele Omicron BA.4/BA.5. Moderna a depus un dosar la EMA care se bazează pe datele preclinice cu privire la mRNA1273.222, dar şi pe datele provenite dintr-un studiu clinic de fază 2/3 privind Spikevax bivalent Original/Omicron BA.1 (mRNA-1273.214), un vaccin booster bivalent contra subvariantei Omicron BA.1, care de curând a primit aprobarea EMA.

Până în prezent, boosterele bivalente contra Omicron realizate de Moderna au primit aprobarea de a fi distribuite pe piaţa din Statele Unite, Australia, Canada, Europa, Japonia, Coreea de Sud, Elveţia, Singapore, Taiwan şi Marea Britanie şi a depus dosare de autorizare către autorităţile de reglementare din întreaga lume.

Citeste si:
Cristina Cioran, despre sacrificiile pe care le-a făcut să devină...
Cristina Cioran, despre...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 30 Septembrie 2022 - 01 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.