Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a transmis că militarii ruși care se vor preda vor avea parte de un tratament civilizat, secretizarea circumstanțelor predării și posibilitatea de a nu se întoarce în Rusia. Acestea ar fi cele trei promisiuni din partea liderului de la Kiev.

Ce promisiunile le face Zelenski militarilor ruși care aleg să se predea

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, le recomandă soldaților lui Putin care luptă pe teritoriul Ucrainei să se predea de bună voie. În schimbul acestui sacrificiu, liderul de la Kiev le promite trei lucruri fiecărui soldat rus care va preda armele.

Într-o nouă intervenție video, președintele ucrainean a menționat și care sunt cele trei promisiuni pentru fiecare militar rus care acceptă să renunțe la luptă.

"Ucraina garantează trei lucruri fiecărui militar rus care se predă:

1) va fi tratat în mod civilizat, în conformitate cu toate convențiile;

2) nimeni nu va cunoaște circumstanțele predării dumneavoastră, nimeni din Rusia nu va ști că predarea dumneavoastră a fost voluntară;

3) dacă vă este teamă să vă întoarceți în Rusia și nu doriți un schimb de personal, vom găsi o modalitate de a asigura și acest lucru".

„Să te predai în captivitate ucraineană este mai bine decât să mori sub loviturile armelor noastre”

Zelenski a mai afirmat că viețile soldaților ruși sunt egale cu zero în ochii generalilor, scopul lor fiind doar cucerirea a cât mai multe teritorii din Ucraina indiferent de preț. În locul militarilor căzuți vor veni alte persoane care poate nu au făcut serviciul militar, din cu totul alte domenii sau pensionari care au servit doar în armata sovietică.

"Prin urmare, acum este momentul-cheie pentru voi toți, momentul în care se decide dacă viața voastră se va sfârși. Este mai bine să nu acceptați o convocare decât să muriți pe pământ străin de către un criminal de război. Este mai bine să scapi de o mobilizare criminală decât să fii schilodit și apoi să răspunzi în fața instanței pentru participarea ta la un război agresiv. Să te predai în captivitate ucraineană este mai bine decât să mori sub loviturile armelor noastre, sub loviturile absolut corecte ale noastre, pentru că Ucraina se apără în acest război", a subliniat președintele Zelenski.

Citeste si:
Ucraina susține că a doborât trei bombardiere rusești Su-34....
Ucraina susține că a doborât...

Zelenski este convins că Ucraina va câștiga și se va elibera de sub jugul forțelor ruse, în special regiunile pe care Rusia a pus stăpânire.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 Septembrie 2022 - 02 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.