Un bărbat în vârstă de 36 de ani din Italia a fost depistat infectat cu variola maimuţei, COVID-19 şi SIDA în același timp.

Un italian s-a infectat cu cu variola maimuţei, COVID-19 şi SIDA în acelaşi timp

Șoc de gradul trei în Italia. Un bărbat a fost depistat infectat cu trei boli în același timp, variola maimuței, SIDA și COVID-19. Prin urmare, acesta este primul caz înregistrat cu toate cele 3 infecții. Potrivit medicilor, bărbatul a început să se simpă rău la 9 zile după ce s-a întors dintr-o călătorie din Spania.

Bărbatul avea simptome de oboseală, durerea în gât şi febră. Aceasta a decis să își facă un test rapid care în cele din urmă a ieșit pozitiv la coronavirus. La scurt timp, a depistat și o erupție cutanată pe unul dintre brațe, după care rapid s-a răspândit și pe restul corpului. După aceste semne, bărbatul a decis să meargă la spital și să se adreseze unui medic.

Retail jobs

La unitatea medicală bărbatul a dat o serie de analiza care i-au confirmat infecția cu cele trei boli. Medicii l-au testat pentru mai multe boli cu transmitere sexuală și astfel s-a adeverit că bărbatul este infectat și cu HIV. Cel mai probabil, acesta s-a infectat destul de recent.

După câteva zile de spitalizare, după ce testul repetat la COVID-19 și la variola maimuței a ieșit negativ, bărbatul a fost externat și lăsat să meargă acasă. Însă acesta cel mai probabil va urma un tratament și alte investigații pentru infecția cu HIV.

Simptomele variolei maimuței

Simptomele sunt adesea ușoare, deși leziunile pot fi pruriginoase sau dureroase. Acestea includ erupții cutanate veziculoase ori leziuni pe orice parte a corpului, inclusiv în contextul actual particular, în jurul organelor genitale și anusului, febră, durere în gât, ganglioni limfatici umflați și leziuni la nivelul gurii și ochilor.

Citeste si:
MAE, atenţionare de călătorie în Italia din cauza unei greve
MAE, atenţionare de călătorie...

România va primi 5.000 de doze de vaccin contra variolei maimuței de la Comisia Europeană

Comisia Europeană a luat hotărârea să doneze României 5.000 de vaccinuri împotriva variolei maimuței. Autoritățile însă nu au anunțat data exactă de livrarea a acestora deoarece prioritare sunt țările cu cele mai multe cazuri de îmbolnăvire, în cazul de față Marea Britanie, Germania, Spania.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 August 2022 - 08 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.